Velké vizionárstvo Vela a médiálne masírovanie 29″

10.8.2012
Mr. Rudolf Hronza, uvádzam úryvky v Vášho príspevku v článku 26 vs 27.5 vs 29 srovnávací test Duratec v čísle VELO 7–8/2012. „Muj názor je, že 26“ biky dosáhly penzijního věku a měly by se odebrat k odpočinku." Z Vašich slov je vidieť, že toho istého stavu zrejme dosiahla aj Vaša myseľ. „Myslím si tedy, že na konec 26“ je dobře zaděláno. A pokud není, mělo by tak být… Jediným opodstatněním dalšího setrvávání 26" na scéně bude podle mého jen a jen byznys." Kamaráde, byznys je to mediálne masírovanie 29". Potrebujete ľudí nalákať na niečo nové, čo prinesie ďašie zisky, 26" je totiž už príliš obyčajné. Známe obchodné praktiky. P.S. A pane Hronza, na fotkách sa usmievajte, kolo je zábava…

Kamarád, vizionář, člověk mysli důchodového věku… Děkuji, Vladimíre. Váš kamarád nejsem, řekl bych, a vizionář už vůbec ne, na to si ani nehraju. Sdělil jsem jen svůj názor, na rozdíl od Vás bez invektiv, který se zakládal na zkušenosti, v případě 29″ a 26″ dlouhodobé, u 27,5″ krátkodobé. Nevím, jaké zkušenosti máte s různými parametry kol Vy, jakou jste měl možnost je dostatečně vyzkoušet. Pokud jste tu možnost měl, Váš názor samozřejmě respektuji, vyhovuje Vám něco jiného než mně. (Proto je také širší nabídka trhu vítána.) Pokud zkušenost nemáte a jen usuzujete na základě pocitu, že Vás nutíme utrácet, nemá smysl pokračovat.

V článku jsme objektivně popsali chování různých kol a přidali čistě subjektivní postřehy. Pokud vyvolaly ohlas, je to podle mne dobře. V současnosti je hodně možností vyzkoušet si kolo před koupí. Čtenář bude vědět, jaké možnosti existují, naše někdy i příkré soudy jej třeba přimějí vyzkoušet před koupí více kol a vybrat co nejlépe to, které konkrétnímu jezdci a jeho stylu nejvíce odpovídá. Můžete tak učinit i Vy, můžete se utvrdit v tom, že 26″ v MTB je nejlepší – a nemusíte se nechat ovlivnit.

Byznys? Ano, samozřejmě, nový rozměr kol je impulz pro přemýšlení o nákupu nového kola. Jako každá novinka v každém oboru. A jako každý článek o cyklistice. Ale dodám také, že to byl možná právě byznys, který rozhodl v počátcích MTB o tom, že MTB rovná se 26″. Nebylo-li by tomu tak, dnes jsme tu na tohle téma nemuseli diskutovat.

Každopádně Vám za Váš názor děkuji. Děkuji, že jste napsal přímo, že můžeme diskutovat aspoň touto cestou, že jen nestřílíte do zad kdesi na diskuzích. Rád Váš postřeh použiji do časopisu do reakcí čtenářů.

P.S. Usmívat se při jízdě? Kolo je zábava, proto si ho užíváme i při focení – a prostě jezdíme. Nevím, zda se vydržíte smát celý výlet. Já ne. Navíc nám (tentokrát opravdu celé redakci) vadí fotky, na kterých se jezdec směje do objektivu. Tenhle umělý optimizmus rádi ponecháme firemním katalogům… 

kategorie dotazuRedakce

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu