Cube vs. Canyon

24.6.2012
Ahoj, právě řeším koupi nového biku, chtěl bych fulla, přecházím z HT, tak moc nevím jaké jsou dobré vidle větších zdvihů a tlumiče. Rozhoduji se mezi 2 modely Cube Stereo PRO ci Canyon Nerve AM 6. Můj finanční limit je do 50tis. Chystám se jezdit hodně v terénu,ale ne nějaký extrémy, singletracky, celodení výlety v horách atd. Sjezdík si dám rád,ale ne nějaký brutální. Proto jsem zvolil takovéto zdvihy 120 je asi málo že? Zajímá mě Váš názor na obě kola, Canyon prodávaný pouze v Německu je asi hůř reklamovatelný v případě problémů,atd. K čemu se klaníte vy? Předem děkuji za odpověd…Přeji hezký den J.

Rád bych Vám poradil, ale Cube známe z našich testů bohužel jen v pevném provedení a Canyon ve verzi Nerve XC 8. Je to jedno z mála kol, které od nás dostalo 10 bodů z 10, je univerzální a schopné. Přímý obchod používaný Canyonem i dalšími značkami má své výhody i nevýhody. Jak přesně to probíhá s reklamací, kdo platí poštovné, které není úplně malé, na to se zkuste zeptat přímo u Canyonu, stránky už běží i v češtině.
Určení optimálního zdvihu není jednoduché. Záleží na tom, jak jezdíte. Z toho, co píšete, bych řekl, že 120 mm bude dostatečných, sám uvádíte, že do hodně těžkého terénu se nechystáte. Vzhledem ke schopnostem leckterých 150mm endur ale není vyšší zdvih na obtíž a naopak přinese trochu více jistoty a také odolnosti, byť ne každý naplno využije možnosti těchto kol. Proč si ale tyto výhody nedopřát.
Rudolf Hronza

kategorie dotazuMTB technika

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu