Základní pilíře výkonnosti

12.5.2011
Jak maximalizovat vlastní výkonnost?

Tři pilíře výkonnosti

Aby cyklistická sezona, která je už v plném proudu, proběhla bez problémů a k vaší maximální spokojenosti, tak si musíte uvědomit, že ať se cyklistice věnujete na jakékoli úrovni, vaše výkonnost je postavena na třech základních pilířích: pitném režimu, dostatku energetických zdrojů a bezchybné funkci pohybového aparátu.

Pitný režim = základ každého výkonu

Nutrend UnisportPři svalové činnosti se vytváří teplo a toto teplo se musí odstraňovat z těla potem, jinak hrozí přehřátí organizmu, proto nikdy nepodceňujte pitný režim. Víte, že více než polovinu naší hmotnosti vytváří voda?! Svalová buňka je tvořena vodou dokonce až ze 70 % – takže je ztrátami vody nejvíce ohrožena. Již při hmotnostním úbytku kolem 2 % (při tělesné váze 70 kg to je necelých jeden a půl litru) nastává pokles výkonnosti. Dochází k zhoršení přenosu kyslíku a živin do pracujících svalů, zahuštěním krve se ztěžuje její cirkulace a srdce se více namáhá, tím se zároveň zvyšuje tepová frekvence, organizmus se hůře zbavuje kyseliny mléčné. Ne, tak daleko to nesmíme nechat dojít! Naštěstí máme jednoduchý způsob, jak tuto situaci řešit nebo ještě lépe jí předejít – iontový nápoj UNISPORT splňuje všechny požadavky kladené na pitný režim – dobře se vstřebává, protože je mírně hypotonický, má optimální poměr iontů sodíku a draslíku spolu s dalšími minerály, což pomáhá při předcházení křečím, které jsou způsobené ztrátou minerálů pocením. Obsahuje také rychle vstřebatelné sacharidy pro doplnění energie. Konzumujte UNISPORT v průběhu výkonu nejlépe každých 15 až 20 minut v malých dávkách. Za hodinu intenzivního výkonu byste měli vypít cca 750 ml těchto tekutin.

Energetické zdroje = pokud tělu nedodáte dostatek energie, daleko nedojedete

Nutrend GainerBez paliva pro práci svalů se prostě neobejdete. Plnou nádrž u auta nám ovšem nahrazuje naplnění svalové buňky glykogenem (zásobním cukrem), který je vzhledem k značně omezenému množství oproti tukům, limitujícím energetickým zdrojem pro svalovou činnost, ať již se jedná o silniční cyklistiku trvající řadu hodin nebo kratší, ale o to intenzivnější vyjížďky na horských kolech. V cyklistice jsou tedy určující živinou, na kterou musíme klást největší důraz, sacharidy. A to převážně na začátku sezony, kdy organizmus buduje a získává svou ztracenou vytrvalost a kdy je rychlost regenerace určující proto, kdy opět vyrazíme na kolo. Pokud chcete disponovat maximálním množstvím energie před jízdou, tak se musíte postarat o doplnění vyčerpaného svalového glykogenu bezprostředně po výkonu. Sval v tomto stavu připomíná „vyždímanou houbu”, kterou je potřeba naplnit a k tomuto účelu není nic lepšího než proteino-sacharidový koncentrát ENDURO GAINER, který je doslova nabit rychle vstřebatelnými sacharidy, ale i přiměřeným obsahem velmi dobře stravitelných syrovátkových bílkovin na regeneraci a ochranu svalové hmoty. Neobávejte se základní dávku po několikahodinovém cyklistickém tréninku i zdvojnásobit, a to minimálně do výše 1 gram sacharidů na 1 kg tělesné váhy. ENDURO GAINER obsahuje i celou řadu dalších látek, které urychlují regeneraci (kreatin, L-Glutamin a taurin).

Optimální stav pohybového aparátu = neomezujte svůj výkon špatným stavem vazů, šlach a kloubů

Když se vám na kole zadrhnou ložiska, to se opravdu špatně šlape…ovšem tady je pomoc a řešení snadné: vyměníte je a máte po problémech. Bohužel s klouby, svalovými úpony a vazy to již tak snadné není a výměna zdaleka není tak jednoduchá. Proto musíme především opotřebení kloubů a úponů předcházet. A kdy jindy se na včasnou preventivní péči zaměřit, než na začátku sezony? ENDURO FLEXIT obsahuje optimální kombinaci trojice látek, které působí především jako prevence – tzn. jako intenzivní včasná péče: glukosamin a chondroitin sulfát společně s methylsulfo­nylmethanem (MSM) dodává jak optimální výživu vašim zatěžovaným chrupavkám, které zároveň i regeneruje, tak i svalovým úponům, což může býtběhem výkonu podstatné. Vše nezbytné doplníte produktem ENDURO FLEXIT ještě k tomu přidáte významný bonus na závěr, protože produkt je obohacen také o přídavek Aloe Vera, který má výborné protizánětlivé účinky. Vaše vazy a úpony jsou právě na začátku sezóny ohroženy přetížením z nadměrných a intenzivních dávek tréninku. Nedovolte zánětu, aby je ohrožoval. Zárukou účinnosti je dlouhodobá a pravidelná konzumace.

UNISPORT, ENDURO GAINER a ENDURO FLEXIT – představují optimální řešení tří základních problémů, které vás mohou na v průběhu cyklistické sezony potkat a znepříjemnit vám její zahájení! Navržená trojkombinace produktů umožní rekreačním cyklistům ničím nezkalené prožitky z prvních „šlapání do pedálů” a cyklistům s vyššími ambicemi pomohou k dosažení maximálního sportovního výkonu.

Ing. Petr Havlíček

kategorie dotazuVýživa

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu