Vysoké ráfky na silničním kole

9.1.2011
Vzhledově se mi velmi libí vysoké ráfky na silničním kole a tipuji, ze jsou i pevnější než běžné nízké. Chápu, že boční vítr dělá s takovým kolem své, ale i přesto bych se rád zeptal, proč se s nimi tak málo setkávám na běžných silničních kolech? Neporadili by jste mi nějaký ráfek/zapletená kola v rozumném kompromisu cena/výkon pro amatérského jezdce (85 kg)? Sam jezdím Campagnolo Kahmsin.

Otázka vysokých ráfků je obvykle problémem sériových kol. Pokud půjdete do obchodu, většina sériových kol je vybavena nižšími provedeními, buď z důvodu redukce celkové ceny, nebo z důvodu výhodnější hmotnosti stroje. Pokud ale budete toužit po vyšším provedení, neměl by být problém ze strany obchodníka kolo podle vašeho přání přizpůsobit.
Druhou možností menšího výskytu kol je jejich již zmiňovaná vyšší hmotnost. Kdo má jedny kola mající za úkol být univerzálním provedením, volí z důvodu hmotnosti nižší ráfky.
Pokud jste ale vyznavačem vyšších ráfků, doporučuji shlédnutí nabídky značek Mavic, American Classic, Token, Corima či Remerx, zde si jistě podle vašich kritérií vyberete.
Eda Pinkava 

kategorie dotazuSilniční technika

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu