Odhad ceny za bika

18.1.2010
Vím, že odpovídáte spíše na dotazy rázu technického, ale přece bych se Vás zkusila zeptat. Vlastním Scotta Scale 40, model 2007, jelikož jsem ale prodělala nějaké úrazy a nyní jsem se bohužel dostala do hodně svízelné finanční situace, potřebovala bych zjistit, za kolik by se zhruba dal prodat. Bajk je v hodně slušném stavu a bohužel díky mému zdravotnímu stavu byl málo používán. Poradíte prosím? Tenhle model byl ještě na vidlici od Foxe s kotouči a náboji Deore, přehazovačka XT, převodník LX… Předem moc díky za odpověď.

Rádi bychom Vám pomohli, ale berte naši radu jako orientační. Podle zkušeností se obvykle cena prodávaného kola pohybuje už po roce okolo poloviny hodnoty nového, záleží ale na tom, jak velké inovace prodělají komponenty, jimiž je kolo osazeno. Například LX bylo nahrazeno SLX, které je lepší, přitom jsou jím osazena poměrně dostupná kola apod. Vzhledem ke stáří se pak samozřejmě cena ještě snižuje, výrazně, a to i přes fakt, že je kolo pole vašeho tvrzení v perfektním stavu. Mnohdy se tak kolo prodává pod cenu, pak je na zvážení, zda zdravotní potíže neumožní jízdu už třeba za rok, za půl, či zda finanční situaci nelze řešit jinak – za půl roku můžete narazit
na problém, kdy budete shánět kolo a zjistíte, že za stejné peníze, za něž jste prodala stávající kvalitní, koupíte mnohem méně kvalitní. Zkuste tedy zhruba poloviční cenu a uvidíte. Pokud má kolo pro vás větší cenu, nebojte se ji za něj chtít – zkusíte a uvidíte. Vyzkoušejte předtím možná přes vyhledávač najít, zda někdo neprodává stejné kolo jako Vy – může Vám to pomoci s orientací u ceny.

kategorie dotazuRedakce

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu