Rám Indian Fire Trail 2008

10.9.2008
Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s koly Marin, konkrétně s kolem Marin Indian Fire Trail. Sice jsem se v jedné z vašich starších odpovědí dočetl (únor 2007), že jste doposud neměli možnost toto kolo testovat, ale je to již cca 1,5 roku a situace se mohla změnit. Pokud se tak ale nestalo, nepočítáte v některém z následujících čísel s testem tohoto kola? Zajímají mě konkrétně vlastnosti rámu samotného. Jeho porovnání s rámy Merida HFS, Superior Alu Xtrolite G7, Trek Alpha Alu Red. Konkrétně v oblastech tuhosti, zpracování, spolehlivosti, atd. Je tento rám v uvedených parametrech něčím výjimečný, nebo je plně srovnatelný s konkurencí hliníkových rámů (v cenové relaci do 10 000 Kč) a záleží pouze na preferované geometrii a sympatiích ke značce?

Je dosti možné, že se tento Marin v testu objeví, dovozce nyní po rozjezdu funguje na plný plyn. Letos jsme jezdili třeba Eldrige Grade. Přímé porovnání vlastností rámu, jako je tuhost pro sprint, ale i třeba pro komfort, je obtížné – bylo by nutno testovat bike ve stejném osazení jako ostatní. Nyní však děláme průhybové testy tuhosti středu odstrojeného rámu – tak snad vám tento parametr něco napoví.
Jinak se kola mohou podstatně lišit geometrií a tedy ovladatelností. Mariny rozhodně patří ke spolehlivým kolům. Značka navíc, narozdíl třeba od většiny českých firem, preferuje univerzálnost ovladatelnosti, tedy širší řídítka, pohodlné sedlo, pořádné pláště – to vše přispívá i ke komfortu jízdy. A do třetice jsou kola Marin svým provedením jiná, nestádová.

kategorie dotazuMTB technika

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu