Seřízeni přední přehazovačky

29.8.2008
Omlouvám se předem za amatérizmus, ale přečetl jsem už všechny dostupné návody, ale přední přehazovačku zkouším doladit už týden neúspěšně. Nikde jsem nenašel vysvětlení funkce dvou ladicích šroubů, vnitřní hýbe přehazovačem směrem ke kolu a od něj, ale co dělá ten vnější? Tím, že utáhnu nebo povolím vnitřní šroub, dokážu naladit přehazovač na nejmenší nebo prostřední kolečko (na největší už nedosáhne). Aby přehazoval z jednoho na druhé (o třetím ani nemluvím) se mi ale ani po týdnu nepodařilo. Nemůžete prosím napsat nějaký návod pro začátečníky?

Ten návod snad už ani více jednoduchý být nemůže. Jedním šroubem se nastavuje doraz na nejmenším, druhým zase na největším pastorku. Tzn. aby se řetěz nedostal mezi převodník a rám (spodní doraz) nebo kazetu a výplet (horní doraz).

Pokud se to nedaří seřídit, doporučuji povolit lanko u přehazovačky, stavěcí šroub (do kterého jde bovden), dotáhnout (ale ne na maximum – to samé i u řazení). Při nezapojeném lanku (uvolněné pružině přehazovačky) nastavit spodní/horní doraz (záleží na typu přehazovačky), zcela odřadit na pákách a lanko zapojit zpět do přehazovačky. Řadit jednotlivé stupně a tento chod doladit stavěcím šroubem na přehazovačce. Při dosažení opačného pastorku tuto polohu zaaretovat druhým dorazovým šroubem. Pokud ani toto není jasné, doporučuji raději se obrátit na servis.

kategorie dotazuTechnika

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu