Silniční rám

14.12.2007
Chci se zeptat ohledně silničních rámů. Je lepší si koupit celý rám z hliníku a nebo si připlatit a zakoupit hliníkový rám se zadní karbonovou stavbou? Nehrozí u této zadní stavby rychlejší prasknutí než u hliníkové? Můžete mi ještě říci svůj názor na rámy kol Šírer, Merida, Pell´s? Přemýšlím, kterou značku si vybrat a jaké rámy jsou lepší. Do kola chci investovat maximálně 35 000 Kč. Nebo myslíte, že jde koupit renomovaná značka do této ceny?

Zadní karbonová stavba může mírně navýšit jízdní komfort – není to ale pravidlem, navíc mnohdy i přidá na hmotnosti kola. Pokud jde o životnost, v minulosti se někdy stávalo, že se po čase začalo ozývat praskání ve spoji mezi karbonem a hliníkem, nyní už technologie pokročily, takže není proč se bát (z tohoto hlediska).
Co je to vlastně renomovaná značka? Všechny tři vámi zmíněné jsou podle nás renomované – přeloženo do běžné řeči nabízejí vynikající produkty. Není proč se hnát za extra zvučnými jmény, když těžko nabídnou více, a to nejen v této kategorii. Shodou okolností jste vyjmenoval trio značek, které bychom vám nejspíše doporučili, kdybyste se nás ptal na kvalitní značky v této kategorii. Vybírejte srdcem, chybu neuděláte.

kategorie dotazuSilniční technika

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu