Jakou novou kazetu a převodník na MTB

4.2.2008
Po projíždění různých diskusních fór ještě nemám úplně jasno v jednom problému: Kupoval jsem kolo „z druhé ruky" a původní majitel nějak zanedbal výměnu řetězu a mě teď čeká komplet výměna kazety, řetězu a prostředního převodníku. Z fóra sem vyčetl samou chválu na řetězy Campagnolo C9, ale taky, že je to hodně tvrdý řetěz, tak bych k němu chtěl odpovídající kazetu, která něco vydrží, na váze mi vůbec nezáleží – váhám mezi Sram 970 a Shimano LX, popřípadě XT. A k převodníkům – nevím jestli volit znovu originál TruVativ, celkem se mi totiž zamlouvá Gebhardt, panují na něj ovšem rozdílné názory.

K řetězu vám můžeme dát jen kladné recenze, s C9 máme bohaté zkušenosti a to že je to „držák”, platí bez jakýchkoliv námitek. Navíc jsme nepocítili žádný handicap ani v plynulosti řazení na pákách Dual Control nebo páčkovém řazení. Trvanlivost kazety je obvykle vázána na kvalitu servisu a podmínky provozu. Opět dle zkušeností ale doporučujeme Shimano XT.
Převodníky Gebhardt jsou jistě ideální volbou v poměru cena/výkon. Recenze uživatelů se obvykle liší i podle toho, jaký typ ozubení zvolí, firma totiž nabízí hned několik variant. Pro MTB je určen A-JG 1000, který nemá úpravu pro usnadnění náběhu, více materiálu ovšem znamená i delší trvanlivost. Volby prostředního převodníku z české produkce bych se tedy rozhodně nebál.

kategorie dotazuMTB technika

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu