Zdolejte Ještěd a pomozte handicapovaným

2.8.2017
<p>Třináct handicapovaných, kteří se chtějí vrátit zpátky k aktivnímu způsobu života. To jsou Nezastavitelní. Od pátku 4. srpna do neděle 6. srpna vždy od 10:00 do 18:00 hodin jim každý může pomoci svým pohybem k jejich vysněnému sportovnímu vybavení. Potřebují handbiky, speciálně upravená kola a jiné sportovní pomůcky.</p>

Handicapovaným může pomoci každý. Pod vrcholem Ještědu, na hlavní stezce u chaty Ještědka, bude od pátku 4. srpna do neděle 6. srpna umístěna speciální brána. Za každého, kdo bránou projde, přispěje Birell 5 Kč. Ti, co nechtějí na Ješted, mohou přispět u brány v centru Liberce, kde brána vyroste ve čtvrtek 3. srpna.

V pátek 4. srpna dopoledne se lidé mohou u brány setkat také s ambasadorem projektu, Jiřím Ježkem a Nezastavitelnými Míšou, Romanem a Jiřím. Ti se na místě utkají v jízdě na handbiku. Podpořit Nezastavitelné a vyzkoušet si jízdu na handbiku mohou u Birell brány i návštěvníci.

Jedním z pravidelných účastníků aktivit u brán je i Nezastavitelný Roman Ulč. „Od začátku projektu jsem byl téměř na každé bráně a na další se ještě chystám. Vždy se těším, že potkám zajímavé lidi, a že si udělám výlet. Kdo ještě nemáte na pátek či víkend plány, určitě přijeďte. Zasportujete si, a ještě pomůžete dobré věci,“ nadšeně dodává Roman, kterému v jeho 23 letech při chemické havárii v práci poleptal hydroxid sodný obličej. O jedno oko přišel v podstatě hned a na druhé vidí jen málo.

Projekt Nezastavitelní organizuje již čtvrtým rokem značka Birell. Patronem Nezastavitelných je legendární český paralympionik Jiří Ježek.

Více o projektu a seznam všech bran naleznete na www.nezastavitelni.cz.

(tz)

foto archiv projektu

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu