Krušnoton již a dva týdny

25.7.2017
<p>Je to již osm let, co zazněl v Krupské ulici poprvé startovní výstřel Krušnotonu. Za velmi nepříznivého počasí vyrazilo tehdy na dvě trasy (150 a 250 km) nového a neznámého maratonu 159 skalních příznivců silniční cyklistiky, z nichž úctyhodných 124 závodníků protnulo v nelidských podmínkách cílovou pásku u Sportovní haly na Stínadlech. Byl to nečekaně krušný ročník – extrémní, a Krušnoton jím začal psát od roku 2010 svůj nezapomenutelný a dnes již legendární příběh.</p>

Od prvního startovního výstřelu ujel již mnoho tisíc kilometrů. Zažil dosti krásných ročníků, ale projel též očistcem (povodně v roce 2010) i žhavým peklem (teplota 37 stupňů v roce 2015). Posbíral mnoho cenných zkušeností, a s každým dalším ročníkem nabírá nový a nový vítr do plachet. A nabírá jej především od vás, účastníků závodu. Vnímá a slyší vaší tepovou frekvenci nejen při stoupáních na Komáří vížku, Dlouhou louku či v závěrečném spurtu do cílové rovinky. Vnímá a slyší ji především z vašich reakcí, postřehů a nadšení, kterými jej celý rok oslovujete a vzýváte. Vnímá ji, absorbuje ji a vrací ji zpět v podobě závodu, který chce být jiný než většina ostatních maratonských podniků. V závodu, který je, a vždy bude, dělán především.

Pro spousty z vás je Krušnoton výzvou k překonání sama sebe. Pro další je motivací k tréninku, pro někoho je zase vrcholem sezony. Krušnoton je závod, který je velmi pestrý. Najdete v něm vše, co patří k silniční cyklistice. Přejeme vám, aby jste si závod a jeho atmosféru i letos maximálně užili a až budete večer po závodě usínat a bilancovat nad jeho dalším ročníkem, aby jste byli plni pozitivních zážitků, nových přátelství a srdce, aby vám tlouklo radostí nad čistou krásou cyklistiky.

PS: … a nezapomeňte mu to dát po závodě zase vědět :-).

(tz)

foto archiv pořadatele

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu