Tour de burčák láká na výlet s ochutnávkami

15.9.2016
<p>Již tradiční cykloputování Tour de burčák po vinařských stezkách Znojemska se koná v sobotu 24. září. V terénu budou vyznačeny dvě trasy pro cyklisty a jedna pro pěší a na každé bude vždy několik zastávek u místních vinařů. Start i cíl je v Louckém klášteře ve Znojmě, kde bude probíhat Burčákový den Znovínu Znojmo.</p>

Výběr tras i program na zastávkách nabízí celodenní vyžití pro pohodáře, zdatné cyklisty i rodiny s dětmi. Tour de burčák po vinařských stezkách Znojemska zavede výletníky do podzimních hrozny obtěžkaných vinic Znojemska. Všechny trasy vedou skrze vinařské obce, kde budou připraveny návštěvy a ochutnávky u vinařů. „Akce začíná v sobotu přímo v Louckém klášteře ve Znojmě, kde se mohou účastníci od 9 do 11 hodin zaregistrovat. V rámci startovního poplatku ve výši 120 Kč obdrží kromě skleničky také cyklopas s mapou tras a razítkovacích míst,“ říká organizátorka akce Eva Kvapilová z Nadace Partnerství.

V rámci výletu Znojemskem jsou pro účastníky připraveny různě dlouhé trasy. Pro cyklisty jsou dvě o délce 42 a 30 kilometrů. Pro pěší je připravená 12kilometrová trasa vedoucí okolo Dyje. Kromě vinařů je cestou možné navštívit třeba pěchotní srub Zatáčka a prohlédnout si venkovní vojenské ležení z 1. světové války nebo navštívit muzeum popického rodáka Charlese Selsfielda. Některá vinařství si připravila i ochutnávky pro děti, ty mohou zkusit hrozny různých odrůd nebo meruňkový a bezový nektar. V cíli putování v Louckém klášteře pak v 17 hodin proběhne tradiční slosování anketních lístků o vinařské a cyklistické ceny nebo dárkové poukazy na dovolenou na Moravských vinařských stezkách.

Pro více informací navštivte webové stránky http://stezky.cz/…ojemsku.aspx.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu