Malevil se blíží a s ním Mistrovství v BikeGolfu

26.5.2016
<p>Rok uběhl jako voda a je tu již 17. ročník populárního bikemarathonu. Do startu zbývají tři neděle. I tak je ale startovní listina již teď celkem slušně zaplněna. Obsahuje jména z dvanácti státu. Nejvzdálenější přihláška je zatím z Jihoafrické republiky. Přihlášeni jsou i účastníci Cape Epic Adlík s Džobrem. Pořadatele registrují zájem o start i „eliťáků“ z ciziny. Kdo se nakonec postaví na start v této kategorii, to se uvidí. Je rok olympijský a letošní priority jsou jinde. Vrcholem sezony je také vlastně následné MS v Novém Městě.</p>

Podtitul ročníku 2016 zní jasně – Rok novinek

Začněme tedy postupně, asi nejdůležitější novinka – po několika letech dochází k významnějším úpravám všech tras MTB marathonu Malevil Cup. Nový bude zhruba 7 km dlouhý hraniční singltrail od Lvího buku k přechodu (CZ/D) v Hartau. Nově je veden průjezd Hrádkem nad Nisou. Po letech se trasa vrací na Hadí stezku (bohužel před časem upravenou pro lesní provoz). Nově je také veden úsek kolem Karlsfriedu. Vracíme se na Heideberg. V důsledku změn vznikla vlastně nechtěně i čtvrtá trasa, chcete-li „fitnesska”. Má označení D 20, měří 26 km s převýšením 480 m. Rok uběhl jako voda a je tu již 17. ročník populárního bikemarathonu. Do startu zbývají tři neděle. I tak je ale startovní listina již teď celkem slušně zaplněna. Obsahuje jména z dvanácti státu. Nejvzdálenější přihláška je zatím z Jihoafrické republiky. Přihlášeni jsou i účastníci Cape Epic Adlík s Džobrem. Pořadatele registrují zájem o start i „eliťáků“ z ciziny. Kdo se nakonec postaví na start v této kategorii, to se uvidí.

Všechny zmíněné trasy budou mít, jak je dobrým zvykem na Malevilu, nadstardantní zabezpečení. Tedy technický i zdravotní servis, průjezdní časomíru, luxusní občerstvovací stanice na trase a v cíli. Fyzicky proznačena trasa k tréninku může být k víkendu 4. červnu. Do této doby lze využit GPS dat, která jsou k dispozici na stránkách pořadatele.

  • pamětní triko v originálním Malevil designu je po letech součástí startovního paketu za základní startovné. To za předpokladu že stihnete provést přihlášku a úhradu startovného do této neděle 29. května. vstup do registrace, „Pamětníčky“ budou v pánském i dívčím střihu.

  • BikeGolf Champinships 2016. Možná jste to již někde četli nebo o podobné akci slyšeli. Existuje hodně prestižní dvojboj lyže a golf. Poslední dva roky pořádá velmi podobnou bikovou obdobu časopis VELO. A jelikož na Malevilu je i 18ti jamkové hřiště, dohoda o uspořádání mistrovství republiky bike golfovém dvojboji byla na spadnutí. Mnoho cyklistů a sportovců hraje golf s velikým zaujetím, takže jsme zvědaví, kdo se na startovní čáru postaví.

Přihlášen je již teď František Raboň. Pozvána je i lyžařská legenda Ondřej Bank. Do bikegolfu se započítává sobotní závod na trase C 40 km. Golfová část začne v neděli 19. června v 9.00 hodin. Celá akce je otevřena pro veřejnost a tudíž se můžete přihlásit i VY. Propozice a podrobné informace se dozvíte na www.bikegolf.cz

– Heslo, že Malevil Cup je pro všechny, stále platí. Nenechte proto děti doma!! Přesun dětského klání na neděli má více důvodů. Není to pro pořadatele okrajová záležitost a tak se program rozšiřuje o další den.

Nedělní časy startů jsou po kategoriích od 10.00 hodin. Přihlášky a propozice naleznete ZDE na stránkách Libereckého Spinfitu, spolupořadatele dětského závodu.

Součástí dětského dne bude i parádní doprovodný program
hry od Týmu silniční bezpečnosti Libereckého kraje
  • Author FATbike půjčovna
  • Hervis zóna
  • ČEZ dětské hřiště
  • Malevil ZOO
  • RC letadla
  • Shuttle bus z Jablonného / první spoj z Liberce
  • a nejen to, bude DIVADLO a nejen pro děti. Se svojí hrou Příběh starého vlka – aneb jak to bylo s Karkulkou vystoupí soubor Koňmo z Kardašové Řečice.

Tradiční součást akce, rodinná ČOKO jízda bude v sobotu 18. června. Můžete tak stihnout s dětmi oboje. Doplním jen, že motiv na dětský plakát připravovali děcka z místní školky a myslíme, že se kresby fakt povedly.

  • technické zabezpečení a vůbec služby pro vás jsou na Malevilu hodně nadstandardní. Profesionální technická pomoc od Authoru bude na všech šesti občerstvovačkách marathonu. Výběr jídel za poukázky v cíli se rozšiřuje na čtyři. Připraveny budou tradiční dieselové sprchy s teplou vodou. Policie ČR přislíbila opět svojí součinnost a tak bude k dispozici protizlodějské monitorovací auto s noční kamerou. To ale neznamená, abyste nechávali svoje kola napospas a raději je dali uschovat do depa. Ve startovném je i gratis vstupenka na hrad Oybin, pod kterým projíždíte a který založil Karel IV.Ta lze využít až do konce října.
  • tombola o ceny je na Malevilu samostatná kapitola. V „losudíů budou takové pecky, jako jsou víkendové pobyty v regionu Schladming/Dachste­in, servisní kufr od ParkTool, luxusní Volvo s plnou nádrží na víkend atd.
  • Víkendový program začíná již v pátek 17. června, výdejem startovních čísel na Ranči Malevil. Pokud se budete rozhodovat, zda na Malevil jet, nebo se koukat v pátek na fotbal (ME zápas s Chorvatskem), tak i na toto se myslí. K dispozici bude video stěna, kde se následně v sobotu budou promítat záběry z trasy marathonu.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu