Slavnostní ukončení Becker Cupu 2015 v Chrástu

24.11.2015
<p>Posledním zastavením za závody letošního Becker Cupu se stalo slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen v Chrástu u Plzně. Místní Lidový dům praskal ve švech a v okolí zavládla dopravní kalamita. Uvnitř nezůstala z 270 židlí ani jediná volná.</p>

V 17 hodin odstartoval kolotoč předávání nerezových plaket pro prvních pět v kategoriích jednotlivců a mistrovských dresů pro mistry Plzeňského kraje. Tři nejlepší družstva si odnesla dorty s cyklistickým motivem, tři nejlepší kluby jsou bohatší o poukázky od TEPfaktoru v hodnotách 20 000 Kč, 12 000 Kč a 8 000 Kč! To vše pod taktovkou dvojice moderátorů Ivy Kokešové a Marcela Berana.

Speciální prezidentská cena letos neminula webmastera a výsledkového mága Hynka Musila, ředitele závodu s nejvyšším počtem startujících Michala Bímana a fotografa/bikera, který ze svých fotek letos navíc připravil krásný kalendář – Pavla Křikavu. Ještě před tombolou pak prezident pozval na podium zástupce generálního sponzora Becker Bohemia pana Tišera, aby mu poděkoval a pak oznámil ztichlému sálu, že se rozhodl připravit také Becker Cup 2016. Odměnou jim byl velký potlesk…

Becker Cup 2016 slovem prezidenta

Rád bych všem poděkoval za účast na nedělním slavnostním vyhlášení v Chrástu a také všem, kteří se podíleli na patnáctém ročníku Becker Cupu. Všichni víte, že jsem se v létě rozhodl rezignovat, ale protože se nenašel zájemce, který by moji funkci převzal, stál jsem před rozhodnutím, jestli seriál závodů ukončit nebo zda pokračovat. Nakonec jsem se za podpory Becker Bohemia, rodiny, přátel a kamarádů rozhodl připravit i Becker Cup 2016.

Dnes jsem oslovil dosavadní pořadatele a nastínil jim moje podmínky na rok 2016, které se týkají především posílení bezpečnosti závodníků a snížení nebezpečnosti a technické náročnosti závodů. S některými pořadateli už jsem jednal předem a tak není tajemstvím, že se Becker Cup 2016 nepojede v Klabavě, Stupně a na Březině. V Klabavě je důvodem únava pořadatelů, ve Stupně chtějí jít naopak cestou technicky náročných okruhů a připravovat závodníky pro ČP. Já bych naopak rád zachoval náročnost na půli cesty mezi Talent Cupem a ČP. S Jardou Rybou se i přes rozdílné názory rozcházíme v dobrém a nikde není řečeno, že se Stupno do kalendáře Becker Cupu 2017 nemůže vrátit. Dále nás čeká diskuse o změně názvu jednotlivých kategorií, uvažujeme také o změně bodování. Obrácené pořadí startů jednotlivých kategorií od veteránů přes muže po miniděti už se na několika závodech osvědčilo a asi se bude dál rozšiřovat.

Momentálně to vypadá, že Becker Cup odstartuje v pátek 25.března časovkou na golfu, pokračovat bude počátkem dubna v Městě Touškově a v neděli 24.dubna zavítá do chrásteckého kempu u Berounky. Jednání o dalších závodech právě startují a definitivní termíny a místa konání Becker Cupu 2016 bych rád ohlásil v polovině ledna.

Marcel Beran – prezident P.A.L.

www.pal-mtb.cz

foto: Pavel Křikava

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu