Ve spárech Aljašky znovu na pultech

5.11.2015
<p>Druhá dobrodružná kniha napínavého vyprávění Honzy Kopky přibližující nejdrsnější závod planety Iditarod Trail Invitational 2007 s trasou dlouhou přes 1800 km napříč Aljaškou, který autor absolvoval na upraveném kole a v nesnesitelných mrazech, bude před vánoci znovu k dostání.</p>

Znovu se tak budete moci přenést do ohromných neobydlených území divoké Aljašky, kde jsou jedinou cestou stopy psích spřežení a účastníci závodu se tu pohybují bez jakékoli podpory. Musí přežít jen s věcmi, které si zvolí a vezou s sebou, a nemohou na trase počítat s žádnou pomocí.

Autor si všímá také individualit z celého světa provozujících tato extrémní dobrodružství. Obrovský vliv na psychiku každého z účastníků má nádherná, nespoutaná, smrtelně nebezpečná a drsná příroda, stejně jako vyhrocené situace. Na trase se nesetkávají jen se skvělými místními lidmi, ale i sami se sebou. Indiáni i eskymáci svým jednoduchým a přírodním životem ovlivní snad každého, kdo s nimi přijde do styku, a dají vám uvědomit si skutečné hodnoty. Návrat do běžného života bývá pak daleko těžší.

Knihu s mottem „Aljaško díky, těch 23 dní s Tebou stálo za to“ můžete již nyní objednávat na kniha@jankopka.cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu