Bláznivé sjezdy na kolech přivítá třetí říjnový víkend Monínec

9.10.2015
<p>Areál Monínec se dočká o víkendu 17. a 18. října bláznivých jízd na kole. V sobotu se zde pojede tradiční Chainless Race, tedy sjezd na kolech bez řetězů. Součástí odpoledne pak bude navíc také i Whip Contest – závod v nejvyhrocenější otočce ve vzduchu. Neděle pak bude patřit volným jízdám.</p>

Sobotní dopoledne proběhnou na Monínci tréninkové jízdy. Samotný závod Chainless začne okolo 12.00 a skončí ve 14.00 hodin. Jízdy jsou založeny na tom, že každý ze závodníků sundá z kola řetěz a nechá se nahoru na start vyvézt lanovkou. Minulých ročníků se však zúčastnili rovněž tací, kteří neměli ani řazení nebo jiné součásti vybavení standardního jízdního kola. Sjezd bude probíhat po trase vedoucí lesem Areálu Monínec.

Po Chainless Race bude následovat trénink na Whip Contest. Měření sil, kdo ze závodníků ve vzduchu při sjíždění moníneckého kopce zvládne tu nejpodivnější otočku, odstartuje v 15.00. Po páté hodině odpolední bude následovat vyhlášení vítězů a večer afterparty, která se uskuteční v restauraci M2 Areálu Monínec. V minulosti se na nejtěžší místa bikeparku Areálu Monínec navozila hlína a vyrobily se i zcela nové klopené zatáčky a skoky. V horní části tratě přibyly další zakopané klopené zatáčky přímo na sjezdovce a opět pár jednoduchých skoků. Další tratí je „lávkový“ freeride trail, kde je oproti trase vedoucí na sjezdovce skoků víc a jsou navíc i větší. Právě zde se také říjnové závody odehrají. V nejtěžších sekcích je vše přehledně označeno, aby omylem nedošlo k přecenění jezdcových schopností.

Startovné na oba závody je zdarma. Soutěží jak muži, tak i ženy. Akci, která má letos již svůj šestý ročník, pořádají magazín a obchod 720 ve spolupráci s RB Crew. Další informace naleznete na adrese www.moninec.cz.

(tz)

Foto: 720.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu