Ježkův bronzový Strahov

29.9.2015
<p>Jiří Ježek se rok od vážného úrazu znovu vrátil na stupně vítězů, ve finálovém závodě Evropského poháru v Praze na Strahově obsadil třetí místo. Pražský Strahov byl už po šesté dějištěm výjimečné, integrační sportovní akce, finálového závodu Evropského poháru handicapovaných cyklistů a finálového závodu Českého poháru mládeže a žen na silnici.</p>

Dvoudenní závodní program, kdy na sebe po celý den navazují závody jednotlivých kategorií přilákal na start stovky výkonnostních cyklistů.

Mladí závodníci a ženy bojovali o vítězství nejenom v prestižním závodě, ale především o celkové umístění v Českém poháru za rok 2015.

Handicapovaní závodníci měli motivaci ještě větší, na Strahově se rozdělovaly jedny z posledních důležitých bodů pro paralympijskou kvalifikaci v Rio de Janeiru.

Veliký respekt si získal nejúspěšnější handicapovaný cyklista světa Jiří Ježek. V nedělní časovce zaostal pouhých 0,4 sekundy za vítězem kategorie C4, úřadujícím mistrem světa Patrikem Kurilem ze Slovenska a v celkovém pořadí finálového závodu Evropského poháru handicapovaných cyklistů, kdy se sčítají výsledky silničního závodu a časovky se posunul na konečné třetí místo. Rok od vážného úrazu při závodě mistrovství světa USA, s mnoha trvalými následky, se tak Jiří Ježek dokázal znovu vrátit zpět na stupně vítězů při vrcholné cyklistické akci…

I ostatním českým reprezentantům se v Praze dařilo a český tým tělesně handicapovaných cyklistů znovu potvrdil svou příslušnost k absolutní světové špičce. Celkové prvenství v pražském závodě slavila Tereza Diepoldová v kategorii C2 a tricyklista David Vondráček T2. Stříbrné medaile vybojovali Ivo Koblasa v kategorii C2, Tomáš Kajnar C5, handbiker Patrik Jahoda H1 a bronz Kateřina Antošová H3, Tomáš Mošnička H3 a tricyklista Jiří Hindr T1.

V elitní kategorii žen zvítězila Pavla Havlíková před Barborou Průdkovou a Anetou Rotterovou.

Celkové výsledky a fotografie jezdců na www.skcpraha.cz a www.caths.cz/epc

(tz)

Foto: Věra Vodičková

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu