“Tři vrchy Vysočiny” již za dva týdny

29.6.2015
<p>14.ročník Trek MTB maratonu „Přes 3 vrchy Vysočiny“ v Horní Cerekvi, startuje v sobotu 11.7.2015.Závod je určen pro širokou cyklistickou veřejnost a vede po atraktivních trasách malebnou krajinou Vysočiny. Trojicí vrchů v názvu jsou míněny tři nejvyšší kopce v okolí Horní Cerekve, Křemešník, Čeřínek a Javořice.</p>

Podobně jako v předchozích letech jsou připraveny dvě tratě vedoucí převážně po lesních a zpevněných cestách. Kratší trať měří 50 kilometrů a nabídne výjezdy na Křemešník (765 m n.m.) a Čeřínek (761 m n.m.). Maratónci startující na delší 85km trase, si přidají ještě výšlap na vrchol Javořice (837 m n.m.), závodníci na dlouhé trase nasbírají při zdolávání všech kopců celkem 1600 výškových metrů, na kratší 50km trase je pak převýšení 900 metrů.

Všechny tratě jsou již připravené a je možno na nich trénovat.

Také letos vypsal pořadatel závodu MTB přes 3 vrchy Vysočiny kategorii pro elektrokola na trati 50km. Náročnost trati je umocněna zejména prudkými stoupáními na vrchol Čeřínek a trať letos prověří nejen rychlost elektrokol, ale i jejich obratnost a dojezd. Pojede se opět o poháry a ceny od sponzora KTM elektrokola.cz. Jezdci na elektrokolech budou startovat půl hodiny za hlavním polem cyklistů a budou mít všechny náležitosti, jako závod cyklistů. Veškerou energii (baterie) musí vézt po celou dobu závodu sebou a před startem budou baterie označeny a zaplombovány sportovním komisařem. Měnit baterie v průběhu závodu je možné, ale jen pokud si je jezdec veze sebou a bude je mít označené. Všechny použité baterie musí jezdec ukázat při dojezdu do cíle.

Za závodem stojí pan Josef Frey, který kromě maratonu je i zakladatelem místního Cykloteamu SaunaBar Horní cerekev. „Začal jsem jezdit po okolí Horní Cerekve a napadlo mě vyznačit zde cykloturistickou trasu. Ta vedla přes Křemešník, Čeřínek a Javořici a už tehdy jsem ji proto nazval Přes tři vrchy Vysočiny. Slavnostně jsme ji otevřeli 1 května 2001,“ vzpomíná Josef Frey, tvůrce trati a ředitel závodu. Součástí závodu jsou i vložené závody dětí všech věkových kategorií, které se konají za podpory VZP. Pro děti na koloběžkách, tříkolkách, kolech s odrážely, ale i starší všeho věku až po starší žáky jsou připraveny trasy v okolí startu a cíle. Den s cyklistikou si tak může v Horní Cerekvi o víkendu užít celá rodina. Po celý den bude o závodníky a jejich doprovod postaráno v několika stáncích s občerstvením jídlem i nápoji, na stáncích partnerů závodu bude k prohlédnutí i ke koupi připraveno různé cyklistické a sportovní vybavení.

V rámci doprovodného programu nechybí bohatá tombola o věcné ceny. Slosování startovních čísel proběhne ve dvou tazích. První tah o většinu cen proběhne veřejně během závodu, v místě startu-cíle. Tažená čísla pro jednotlivé ceny budou uveřejněna na informační tabuli a výherci si své ceny vyzvednou na určeném místě. Druhý tah o hlavní hodnotné ceny proběhne po vyhlášení vítězů. Tažená čísla budou hned vyhlašována a zástupci sponzorů budou předávat ceny šťastným výhercům.

Veškeré podrobnosti, on-line přihlášky a další informace jsou na internetových stránkách závodu http://www.trivrchyvysociny.info.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu