V Jihlavě proběhl další Bikeclinic Cup, Teplice se chystají

27.5.2015
<p>V pořadí už třetí závod série Bikeclinic Cup proběhl v sobotu 23. června v Jihlavě. Závodu tradičně předcházelo nejprve rozježdění na trati, které se tentokrát konalo už v pátek. Cyklistické závody určené primárně pro děti a mládež přilákaly mnoho sportovních nadšenců. Mladé sportovce přišla podpořit také jihlavská legenda Josef Augusta, držitel několika zlatých medailí z Mistrovství světa v ledním hokeji.</p>

Jaké dovednosti a výkonnost mají mladí cyklisté v Jihlavě a okolí si mohli přijít minulý pátek a sobotu porovnat sportovci do areálu Skalka v Jihlavě. Čekal je zde členitý reliéf a zajímavý profil tratě, který prověřil jejich dovednosti v jízdě rozmanitým terénem. Navzdory nepříznivým předpovědím se počasí nakonec vydařilo, což přispělo k výborným výkonům jednotlivých sportovců. U těch, kteří se zúčastnili i předchozích závodů letošního Bikeclinic Cupu, byl vidět výkonnostní posun i to, že tratě zdolávají s čím dál větší jistotou.

Předchozí tři zastávky uvítaly sedm set závodníků. Vysoká návštěvnost se očekává také v Teplicích, kde se závody uskuteční 6. a 7. června.

Závody na horských kolech Bikeclinic Cup jsou určeny pro děti a mládež od 1 do 16 let věku. V rámci deseti závodních kol mohou malí i větší sportovci prověřit a mezi sebou porovnat své schopnosti v jízdě na horském kole. Organizátoři věnují každému závodníkovi maximální možnou péči, startovat je tak umožněno prakticky komukoliv, kdo má chuť se zapojit. O přípravu tras závodů a jejich přiměřenou obtížnost se starají profesionálové z Bikeclinic.

V rámci celé série se bojuje o dresy vedoucích závodníků. Celkový vítěz bude vyhlášen na podzim v Praze. Účast na všech kolech závodu však není povinná, zúčastnění se celé série závisí čistě na závodnících či jejich rodičích, výhodou je možnost u dětí pozorovat zlepšující se výkonnost a rostoucí sebejistotu při zvládání rozmanitého terénu tras.

Závodní víkend v Teplicích je rozdělen do dvou fází. V sobotu je pro příchozí připraven na trase trénink, při kterém se závodníci seznámí se s terénem. Neděle patří samotným závodům.

Jelikož je ale Bikeclinic Cup hlavně o zábavě a sportovní pohodě, je součástí závodů také zajímavý doprovodný program. V závodním areálu bude jako vždy k naleznutí skákací hrad, trampolíny nebo výtvarný stan. První závodní soutěžního dne je naplánován na 10:00. Závodníci se mohou přihlašovat od 8:30. V 12:55 je jako pokaždé vložen závod rodičů, při kterém se role zúčastněných na chvíli obrátí. Součástí programu jsou pravidelné dovednostní soutěže Mr. Quixe, ve kterých účastníci plní zajímavé úkoly v sedle kola.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu