Pražské Řepy přivítají druhé kolo ČP MTB

3.5.2015
<p>Druhé kolo Českého poháru horských kol, které se uskuteční v Praze 17 – Řepích ve dnech 16 – 17.5. 2015 bude pro celou řadu závodníků představovat poslední prověrku výkonnosti před blížícím se startem Světového poháru horských kol, jehož úvodní závod v Novém Městě na Moravě se pojede už příští víkend.</p>

„Máme už dlouhou dobu úplně obsazený prostor v týmové zóně a to na oba závodní dny. Přihlásily se v podstatě všechny tuzemské týmy, které jezdí Český pohár horských kol a také velké množství zahraničních klubů“ upřesňuje za pořádající SK Cyklistů Praha Nutrend Specialized manažerka Jarka Krakovičová.

Závod v Řepích, registrovaný v kategorii C1 UCI bude mít na startu celou řadu závodníků absolutní světové špičky a za všechny uvádíme alespoň jména olympijských vítězů, Jaroslava Kulhavého (Specialized Racing XC) a Gunn-Ritu Dahle Flesjaa (Multivan Merida).

Ovšem nejenom závod elitních kategorií mužů a žen bude na programu závodu v Řepích.

V sobotním dopoledni odstartuje vůbec historicky první Český pohár MINIME pro předžákovské kategorie dětí. Závody nejmladších bikerů budou odstartovány v 10 hodin závodem odrážedel a po nich budou následovat další věkové kategorie chlapců a dívek, kteří se vydají na speciálně připravené závodní tratě.

V odpoledním programu diváci budou moci sledovat atraktivní a rychlý sprint Eliminator a po celý sobotní den bude na programu také Český pohár v Trialu.

Nedělní program v olympijském cross country odstartují jako vždy žákovské kategorie. Žáci I. i žáci II. absolvují dva žákovské okruhy.

Závody ostatních kategorií se uskuteční na tradičním okruhu doplněném o nové, atraktivní, ale také náročné pasáže.

Trať pro neoficiální trénink bude otevřena v pátek od 16:00 hodin, oficiální trénink je na programu v sobotu od 16 hodin.

Ovšem už v tuto chvíli je řepská trať v podstatě postavená, čehož využívá k tréninku a přípravě velké množství závodníků.

Více o programu na www.poharmtb.cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu