Táborské okruhy pro dospělé i mládež

14.4.2015
<p>Již příští úterý se koná 1. závod pátého ročníku série cyklistických kritérií Táborské Okruhy – Velká cena ČEZ, který se bude i letos pořádat v areálu Komora v Táboře. Po prvním závodě v úterý 21.4. jsou naplánovány další závody na úterky 19.5. a 2.6. Start závodu hlavní kategorie je vždy v 17:30 hodin.</p>

Závod se pojede za účasti předních českých cyklistů, bude natáčen internetovou televizí a tento přenos bude umístěn až na deseti webových stránkách s očekávanou návštěvností 70 tisíc prokliků.

Loňským vítězem se stal Tomáš Okrouhlický z AC SPARTA PRAHA před Romanem Fürstem z TEAM DUKLA PRAHA a na třetím místě se umístil domácí Michael Boroš z ČEZ Cyklo Team Tábor.

Také v letošním roce jsou do závodu přihlášeni závodníci AC Sparta Praha, Dukla Praha, CK Příbram, KC Slavia Praha, Max Cursor a další a samozřejmě domácí závodníci ČEZ Cyklo Teamu Tábor.

Komentování se ujme zkušený moderátor Robert Skála. Muži pojedou závod opět na 50 okruhů. Junioři budou spurtovat do cíle v 46. kole a ženy v 31. okruhu. Každý pátý okruh je bodován, vítěz bodovacího kola bere 5 bodů, druhý 3, třetí 2 a čtvrtý jeden bod. V posledním kole se jede o dvojnásobný příděl. Takže o napětí po celý závod bude postaráno.

Součástí závodu bude také náborový závod pro mládež, a to cyklistická soutěž škol – Hledá se mistr světa v cyklokrosu!, určená v letošním roce pro žáky 6., 7., 8. a 9. tříd. Závod škol začíná v 16:30 hodin. Oproti loňskému roku došlo po připomínkách opětovnému zavedení kategorie 9. třída. Tato kategorie bude startovat společně s kategorií 8. třída, hodnoceny však budou samostatně.

Další informace naleznete na www.cyklokros.cz.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu