Cyklistika sportem roku 2014

19.12.2014
<p>Češi mají rádi pestrou paletu 370 sportů a sportovních aktivit. Běhají, plavou, chtěli by vyzkoušet golf, ale je pro ně příliš drahý. Sportují třikrát týdně a v průměru na sportovištích každý měsíc utrácí 475 korun. Na sportovní vybavení každý rok vynakládají přibližně 6500 korun. Statistiky plynou z průzkumu Sport roku 2014, který uspořádal sportovní portál SportCentral.cz.</p>

Celorepublikového průzkumu, se zúčastnilo 4443 respondentů z celé republiky. Ti odpovídali na sadu otázek týkajících se jejich oblíbených sportů a dalších zvyklostí spojených se sportem.

Zájem o různé sporty se liší zejména podle věku a pohlaví. Zatímco v mládí jsou silně zastoupené kolektivní sporty, s rostoucím věkem sportují Češi spíše individuálně. Výjimkou jsou sporty, které sledujeme. Tady naopak dominují kolektivní sporty hokej a fotbal. Na hokej se dokonce ve velké míře dívají i ženy.

Češi jsou jako sportovci poměrně aktivní. Více než 80 % lidí sportuje alespoň dvakrát týdně, třetina dokonce čtyři- a vícekrát. Mezi hlavní důvody, proč nesportují ještě častěji, uvádí nedostatek času, financí nebo to, že nemají s kým chodit cvičit. Třetina Čechů také sportuje pod vedením trenéra, dalších 10 % to plánuje. Kromě útraty ve sportovních centrech investují lidé také do vybavení, a to okolo 6500 Kč za rok. Nakupují zejména muži, kteří utratí o 70 % více než ženy.

Nejoblíbenější sporty

  1. Jízda na kole
  2. Běhání
  3. Plavání
  4. Lyžování
  5. Fotbal

Nejsledovanější sporty

  1. Hokej
  2. Fotbal
  3. Tenis
  4. Atletika
  5. Cyklistika

Sporty, které chtějí Češi vyzkoušet

  1. Golf
  2. Biatlon
  3. Paragliding
  4. Bungee jumping
  5. Balónové létání

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu