Král Šumavy v mezinárodní sérii

22.10.2014
<p>Tradičně poslední květnovou sobotu bude v Klatovech odstartován již 22. ročník cyklomaratonu Author Král Šumavy MTB, Memoriál Františka Šraita. Pořadatelský tým již nyní připravuje vše nezbytné, aby se účastníci cítili v našem městě stejně příjemně jako v letech předchozích. Jednu z novinek můžeme prozradit již nyní. Poprvé ve své historii totiž vstupuje tato akce do mezinárodní série MTB maratonů MarathonMan Europe.</p>

Tato, od roku 2015, pětidílná série závodů začne 2. května italským závodem Bike Maraton u jezera Garda, pokračovat bude v Klatovech, v Jablonném pod Ještědí, v Bad Goisernu a vyvrcholí v Seiffenu v Německu. O vstup do této prestižní bikové společnosti jsme usilovali dva roky a jsme velmi rádi, že pro rok 2015 je naše zařazení realitou. Bližší informace najdou bikeři na webových stránkách série.

Malou změnu připravujeme pro přihlašování na závod. Obvykle jsme spouštěli přihlašování k 1. Lednu, ale v letošním roce bude možné se přihlašovat již od prosince. Dáváme tak prostor pro možnost darování účasti na klatovském podniku pro ty, kterým se startovné zdá jako vhodný dar pro někoho z blízkých cyklistických nadšenců. Na požádání zašleme i graficky vyvedený poukaz vystavený na jméno závodníka. Současně každý účastník najde na našich stránkách i možnost přihlášení se na jednotlivé akce Marathonman Europe série nebo na celou pětici závodů najednou.

Věříme, že i v roce 2015 si najdou bikeři a bikerky do Klatov cestu a ať už s nejvyššími závodními ambicemi nebo jen pro dobrý pocit z pohybu na kole krásnou šumavskou přírodou.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu