Zličínské okruhy 2014

30.9.2014
<p>Poslední záříjový víkend se kromě oslav dne českého piva a svátku Svatého Václava konaly také závody na Zličíně. Již 7. ročník tradičních Zličínských Okruhů byl letos obohacen o sobotní závody DUAL CUP a XC Eliminator, které se zde jely poprvé a díky svému úspěchu se i příští rok mohou fanoušci těšit na tento druh závodu.</p>

V neděli od 10:00 se jela již tradičně kategorie dětí, které se účastnilo téměř čtyřicet nejmladších ve třech výkonnostních skupinách. Pořadatelé si pro děti připravili nové atraktivní tratě. Zvlášť kategorie Shreků si mohla zazávodit na části dospělé trati s mnoha klopenkami a dalšími překážkami.

Ve 13:00 se na start hlavního závodu s hromadným startem postavilo 28 jezdců a 2 ženy. Největšími favority na celkové prvenství byli David Klap (UGO ALLIVICTUS), Jan Šťastný (Bikeclinic) a domácí jezdec a spoluautor místní tratě Míra Cháb (SC Calabrone). V lehce přebudované trati, která byla od minulých ročníků okořeněna ještě o nové tři úseky a její délka momentálně činí 2,9 km, si v absolutním pořadí dojel nejrychleji David Klap (UGO ALLIVICTUS) a mezi ženami Petra Krtičková (HSK cycling Hradec Králové).

Potěšilo nás, že se vracejí cyklisté, kteří zde již závodili, protože je to na Zličíně prostě baví! Ohlasy na zdejší xc trať jsou skvělé. Když vidím, jak si to tady každý užívá, tak mě to velice nabíjí do další práce, dodal Martin Jarouš (hlavní organizátor).

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu