Pražský Strahov se chystá na cyklistický svátek

23.9.2014
<p>Více než sto závodníků ze 17 států, včetně zámořských zemí – USA, Venezuely a Spojených Arabských Emirátů je v tuto chvíli přihlášeno k finálovému závodu Evropského poháru handicapovaných cyklistů, který se uskuteční v posledním zářijovém víkendu (27. – 28.9.) v Praze na Strahově.</p>

Na divácky zajímavé a pro závodníky náročné strahovské trati se uskuteční už pátý ročník Evropského poháru handicapovaných cyklistů a pořadatelský tým z SK Cyklistů Praha Nutrend Specialized potvrdil i kandidaturu na pořádání Světového poháru v roce 2015.

Již tradiční součástí pražského závodu je také finálový závod Českého poháru mládeže a žen v silničních disciplínách a Memoriál Evžena a Jaroslava Cihláře, vypsaný pro kategorie jezdců Elite.

Propojením významných cyklistických podniků s handicapem a bez handicapu je tak realizován unikátní integrační projekt, který pražský závod řadí k největším integračním cyklistickým projektům na světě.

Závodu se zúčastní mnoho slavných cyklistů, medailistů z paralympijských her, Světových pohárů a mistrovství světa. Po téměř roční závodní pauze se na závodní trať vrací také stříbrná medailistka paralympijských her v Londýně, sympatická studentka FTVS UK, Tereza Diepoldová. Diváci také budou moci pozdravit nejúspěšnějšího handicapovaného cyklistu světa Jiřího Ježka, který se zotavuje z vážného zranění, na Strahov se přijede podívat a bude některé finálové závody spolukomentovat.

Více informací: www.skcpraha.cz a http://www.caths.cz/ecp/

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu