Nova Cup Nové Město na Moravě

11.9.2014
<p>Nova Cup, druhý letošní nový přírůstek do rodiny závodů MTB seriálu Kola pro život, startuje 13. 9. ve Vysočina Aréně v Novém Městě na Moravě. Závody na horských kolech pro širokou veřejnost nabízejí 3 různě dlouhé a různě náročné trasy a speciální seriál dětských závodů Junior Torphy, spoustu služeb pro účastníky a pestrý celodenní doprovodný program.</p>

Tratě vedoucí malebnou přírodou Žďárských vrchů poskytnou účastníkům spoustu zážitků, ale také jednu opravdovou lahůdku. Nova Cup Nové Město na Moravě totiž bude první sportovní akcí, která se uskuteční na nově zbudovaných stezkách pro horská kola – tzv. singletreků, které byly na začátku září poprvé otevřeny veřejnosti. Každý, kdo přijede na závod Kola pro život, se tak může těšit na spoustu sportovních zážitků i zábavy!

Novoměstské stezky pro horská kola navazují na tradici MTB závodění v Novém Městě na Moravě. Autory projektu jsou členové organizačního výboru Světového poháru horských kol. Ti stezky koncipovali tak, aby prožitky ze závodního pojetí horské cyklistiky přinesly co nejširší skupině cyklistů… Podle úrovně trénovanosti a technických schopností si ze stezek v Novém Městě na Moravě vybere každý. Najdete zde technicky nenáročné, zábavné a bezpečné stezky pro děti, přírodní stezky pro handicapované cyklisty sjízdné na kolečkovém křesle nebo handbiku, ale současně i skutečně náročné traily pro zkušené bikery, které svojí obtížností vycházejí z aktuálních trendů stavby tratí ve Světovém poháru horských kol.

Navštivte s kolem místa, kde se setkávají nejlepší MTB závodníci světa při závodech světového poháru a kde se v roce 2016 bude konat Mistrovství světa horských kol. Všechny trasy: Trasa B na 50km, trasa C na 31km, Trasa D – Nova Fitness jízda na 13 km i dětské závody startují ve Vysočina Aréně již tuto sobotu.

Nebude zde samozřejmě chybět kompletní zázemí seriálu Kolo pro život včetně Modré zóny České spořitelny a velkokapacitního stanu, který vám poskytne pohodlí i v případě nepříznivého počasí, Depo Kooperativy s úschovnou kol, zavazadel, mycí zónou a základním servisem kol zdarma, bohatá nabídka občerstvení a nápojů, test centrum kol Specialized, prodejní zóna stánku se sportovním vybavením a také Dětská zóna s řadou atrakcí pro zabavení velkých i malých dětí.

Věříme, že tato nová, skutečně biková lokalita se bude všem závodníkům líbit a závod se stane stabilní součástí seriálu Kolo pro život. Počet dopředu přihlášených atakuje hranici tisíce závodníků a tato hranice bude na místě jistě překonána. Přihlásit se do závodu bude možné ještě na registraci v místě konání v čase pátek 12. 9. 18:00 – 20:00 a v sobotu 13. 9. 8:00 – 11:00.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu