Lomtrading v roce osmnáct

16.8.2017
<p>Kolotoč předváděcích akcí s novinkami i stálicemi nabídky pro následující sezónu se protentokráte zastavil u firmy někdejšího skvělého profesionála Luboše Loma, soustředícího se se svou ženou zejména na italské značky. Kromě již léty prověřeného Brika se letos nově vrhnul na distribuce bot, ale i dalších doplňků Vittoria, lehce extravagantního oblečení Rosti, ale jeho pozornosti neunikl ani boom elektrifikace cyklistiky, a tak zde najdete i velmi zdařilá kola Neox s legální podporou elektromotoru.</p>

Ale začněme popořádku. Když jsme zmiňovali že Briko patří ke stálicím na trhu, neznamená to ani v nejmenším, že by spoléhalo jen na zvuk jména. O tom svědčí velmi zásadní úprava top řady přileb, doplněných od následujícího roku o úpravu Fluid. Jak název napovídá, jde o zapojení tekutiny do systému pasivní ochrany jezdcovy hlavy. Je to celkem logické, stejně jako se uvnitř lebeční kosti stará tekutina o absorbci otřesů putující k tomu nejcennějšímu co hlava skrývá, tedy mozku, pracuje systém Fluid se speciálními pěnovými výstelkami s tekutinou uvnitř, majícími za úkol v případě kolize minimalizovat intenzitu nárazu na hlavu. Vylepšení vlastností ve srovnání s “klasikou“ je až 35%. K přilbám, které budou od příštího roku touto úpravou obdařeny, patří nejvyšší model Gas Fluid a Ventus Fluid. Druhý jmenovaný pak přidává i úpravu Protetto – navýšení ochrany temene, kterou se nechal inspirovat v modelech určených pro sjezdové lyžování.

Tretry Vittoria, které byly společníkem v cestě za slávou takovým ikonám, jako byl Stephen Roche, nebo Marco Pantani, přicházejí s vylepšením podrážek u nejvyšších řad. Jde o systém výroby z řezaného karbonu, který je do výsledného tvaru formován za pomoci tlaku a vysokých teplot. Se současným zachováním požadovaných vlastností je zde prezentována úspora hmotnosti podrážky až o 25%. Technologie je samozřejmě využita u silniční (Carbon FCT) i MTB (Xecarb) kolekce. U bikové je pak rozdělena na dvě úrovně (30/10) podle procentuálního zastoupení uhlíkových vláken. Nově nalezne uživatel u treter Vittoria upínací mechanismy Boa, které nahrazuje původní vlastní systém otočného stahování Vittorie.

Pokud jste milovníkem starodávného vzezření, nebo se jen chcete odlišit od středního proudu, jistě vás zaujme originální řada Classic Style. Nejen starobyle se tvářící řadu La Tecnica využívající však otočné mechanismy Boa, ale zejména úrovně Legend, 1976 Evo a 1976 Classic, kde se vyjímá stahování tkaničkou. A pokud jsme již zmiňovali číslici 1976 v označení dvou modelů, jde o rok založení značky a tedy i oslavu jejích loňských čtyřicátin.

Je libo zákusek

Novou stylovou značkou v portfoliu Lomtradingu je Neox. Jde o italský projekt se zaměřením na design. To prezentuje v ukrytí celého pohonného systému včetně baterie a převodovky do nitra hliníkového rámu, spoléhajícího pro uchycení zadního kola pouze na levou řetězovou vzpěru. Více o této značce a vychytávkách konstrukce vám přineseme při některém z praktických testů, jimž tento konstruktérský skvost jistě neunikne.

Pro oko a styl

Pro někoho úlet, pro jiného životní styl, tak se dá krátce popsat designový bonbónek oblečení Rosti. Více než strohou řečí materiálových specifikací zaujme originálními vzory a grafikou.

(ep)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu