Tábor letos přivítá mistrovství Evropy v cyklokrosu

14.8.2017
<p>Čas nezadržitelně plyne a do začátku mistrovství Evropy v cyklokrosu zbývají už jen necelé tři měsíce. První listopadový víkend ve dnech 4. a 5. listopadu totiž nabídne Tábor mimořádný sportovní svátek. „Chystáme nejvýznamnější sportovní akci v České republice v roce 2017,“ připomíná prestiž ME v cyklokrosu šéf Agentury Cyklistika Petr Balogh.</p>

Informace o přípravách a aktualitách z dění před cyklokrosovým svátkem přinesou ve zvýšené míře také Jihočeské týdeníky, které se staly mediálním partnerem mítinku. „Máme radost, že můžeme být opět po letech partnerem takhle velkého cyklokrosového podniku,“ řekla ředitelka vydavatelství Jihočeské týdeníky Libuše Kolářová. Se spoluprací mají pozitivní zkušenosti také pořadatelé z Agentury Cyklistika. „Jihočeské týdeníky patří v našem regionu k tomu nejlepšímu, co nám mediální partner může nabídnout. Z minulých let víme, že se v Jihočeských týdenících dostává cyklokrosu zaslouženého prostoru,“ pochválil spolupráci Petr Balogh.

Právě Petr Balogh převzal před rokem ve francouzském Pont-Chateau po mistrovství Evropy v roce 2016 pomyslnou štafetu. Už tehdy měl na pobřeží Atlantiku velkou radost, že další šampionát proběhne právě na jihu Čech v Táboře. Obě města dělí sice 1 550 kilometrů, spojuje je však mnohem více. „Mistrovství Evropy ve Francii mělo loni úroveň světového šampionátu. Závody proběhly za velkého zájmu diváků a byly nesmírně dramatické. Tato vrcholná sportovní akce se navíc stala významnou společenskou událostí,“ připomněl Petr Balogh loňský evropský šampionát, jehož dalšího dílu se dočkají příznivci cyklokrosu v listopadu v Táboře.

Prestiž mistrovství Evropy každoročně stoupá. Pro cyklokrosaře je prvním vrcholem sezony. Televizní přenosy závodů mužů a žen kategorie elite se loni vysílaly z Francie do pěti zemí. Letos v listopadu v Táboře jich bude už osm. „Klobouk dolů pořadatelům. Loni jsme prožili povedený šampionát. Pont-Chateau nasadilo dalším organizátorům mistrovství Evropy laťku hodně vysoko. Chtěli bychom letos v listopadu v Táboře uspořádat vrcholnou cyklokrosovou akci minimálně na stejné úrovni,“ přeje si Petr Balogh.

Tradičním příznivcem cyklistiky je v Táboře také jeho starosta Jiří Fišer. „Neváhejte a navštivte počátkem listopadu naše město. Tábor není jen husitská historie, jsme rovněž městem současným, živým a otevřeným, pro návštěvníky zajisté atraktivním,“ zve starosta do Tábora i přespolní. Vždyť i cyklokros má v druhém největším jihočeském městě velkou tradici. „Evropský šampionát navazuje na tři světová cyklokrosová mistrovství, která se v Táboře uskutečnila v minulosti. Táborský sportovní areál je vystavěn cyklokrosu na míru, trať je odzkoušena i závody Světového poháru a je pro diváky přehledná. Poskytuje vysoký komfort pro organizátory, závodní týmy i novináře,“ připomněl starosta Jiří Fišer.

V Táboře proběhlo mistrovství světa naposledy v roce 2015, kdy rozmanitost cyklokrosu v cyklistické i atletické vyspělosti obdivovaly tisíce diváků. S pořadatelstvím tak má Tábor bohaté zkušenosti rovněž z nedávné doby a příznivci cyklokrosu se mohou těšit na úspěšný průběh tohoto sportovního svátku.

Jihočeské týdeníky budou přinášet podrobnosti z příprav této vrcholné sportovní akce a pro čtenáře připraví ve spolupráci s pořadateli soutěže o vstupenky a drobné ceny. Sledujte tedy aktuality ve vašem oblíbeném týdeníku a nenechte si ujít šanci vyhrát. Evropský šampionát v cyklokrosu bude v listopadu v Táboře stát určitě za to.

Josef Janda, Týdeník Táborsko

www.jcted.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu