Fanda jede 111 hodin pro Terezku

25.7.2017
<p>Ve dnech 1. – 5. srpna 2017 se v Praze uskuteční Cyklo Maraton 111 hodin, propojující handicapované osoby s lidmi bez zdravotního postižení. Součástí jednoho ze soutěžních týmů je úspěšný handicapovaný cyklista – ambasador projektu SPORT POMÁHÁ – František Hrstka, který pojede společně s týmem společnosti Business Lease 111 hodin na podporu veřejné sbírky pro osmnáctiletou Terezku s vážnými zdravotními následky po prodělaném onkologickém onemocnění.</p>

V rámci charitativního projektu SPORT POMÁHÁ se letošního Cyklo Maratonu 111 hodin mimo jiné zúčastní handicapovaný cyklista, František Hrstka, a to jako patron Terezky, která má po prodělaném nádoru na mozku vážné zdravotní následky a pohybuje se převážně na vozíku. Na neurorehabilitaci Terezky je potřeba částka 178 000 Kč, kterou její rodina shání formou veřejné sbírky. V rámci účasti Františka, respektive dobročinné aktivity „Fanda jede 111 hodin pro Terezku“, zdvojnásobí Nadační fond …because we care, který byl založen pod záštitou společnosti BUSINESS LEASE Vaše dary – ke každé koruně, kterou darujete, přidá další korunu.

V roce života bylo u Františka zjištěno postižení nervového systému a motoriky jako důsledek dětské mozkové obrny. Díky rodičům, kteří to nevzdali, se naučil se svým postižením žít a navíc dosáhl řady úspěchů v různých cyklistických závodech v rámci ČR i Evropy. František je mimo jiné pětinásobným mistrem ČR v závodech horských kol handicapovaných cyklistů, dále má na svém kontě čtyřnásobné vítězství v absolutním pořadí Českého poháru horských kol v kategorii „Těžký handicap“ a další úspěchy.

Cyklo Maraton 111 hodin (oficiální název Metrostav Handy Cyklo Maraton) je pětidenní nonstop cyklistický závod o délce 2 222 km s limitem pro dojetí 111 hodin, který poskytuje možnost společné motivační aktivity handicapovaným a lidem bez zdravotního postižení. Závod se jede štafetově v týmech o osmi nebo čtyřech cyklistech, přičemž členem každého týmu musí být aspoň jeden člověk s jakýmkoliv druhem postižení.

Více informací o sbírce pro Terezku a možnost přispění na portálu www-darujeme.cz.

Více o projektu na www.sportpomaha.org/111-hodin.

Kontakty pro novináře:

Pavel Zach – dobrovolník a sponzor projektu SPORT POMÁHÁ

tel.: 602481465

(tz)

foto archiv

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu