Bike Babí léto už za měsíc!

25.7.2017
<p>Již jen měsíc zbývá do startu 16. ročníku mezinárodního MTB marathónu Bike Babí léto, které se uskuteční 19. 8. 2017 na Kristýně v Hrádku nad Nisou u Liberce. Je až k neuvěření, že se tento rodinný horský marathón, založený v roce 2002 v Chrastavě místním bikovým nadšencem Petrem Cinkánem, koná nepřetržitě až do dnešních dnů. Přes značná úskalí při organizaci (povodně, přesuny zázemí, finanční podpora, obměna realizačního týmu aj.) se snažíme pomyslnou laťku kvality závodu posouvat každým rokem výše a přinášet inovace, které Vás budou bavit. Letošní šestnáctý ročník se tak nese ve znamení motta: „BORN TO BIKE“.</p>

Trasy v tradičních délkách 30, 50 a 80km Vás provedou sudetskou částí Lužických hor a Ještědského hřebenu. Není tajností, že především naše 80 kilometrová „hot chilli pepper“ trasa s převýšením 2405m a vysokou technickou i fyzickou náročností se stala skutečnou výzvou pro ty nejtvrdší bikery. Právě tato nejdelší trať je doslova srdeční záležitostí závodu, neboť se jedná o nejstarší jádro trasy naší šestnáctileté historie. Poněkud náročností snazší alternativy zastávají trasy na 50km („middle way“) a 30km („hobby“) nepostrádající ovšem nic na atraktivitě zdejší divoké přírody.

Obdobně jako každý rok jsme se při koncipování tras řídili heslem „Maximum přírody, minimum asfaltu“, můžete se tak těšit na kamenité sjezdy, lesní a polní stezky, singltraily, panoramatické výhledy – prostě vše, co divoká pohraniční příroda Lužických hor nabízí. Doslova mezi chlouby našich tras se řadí kupříkladu Skalní divadlo pod Popovou skalou, stoupání na Buk Republiky s výhledy do chrastavského okolí, hrádecký pohraniční singltrek či tajuplný Janovický les, na jehož pěšinkách si lze velmi snadno zamotat hlavu bez pozorného vnímání našeho značení!

V letošním roce se trasa na 50km zařadila nově do seriálu Haven MTB Series. Žhavou novinkou tohoto ročníku se stalo po vzoru slavného etapáku Cape Epic rovněž zařazení závodu dvojic na 80 kilometrovou trasu. Cílem je především prostřednictvím přísloví: „Ve dvou se to lépe táhne.“ přitáhnout co nejvíce bikerů právě na tuto nejtradičnější a nejtvrdší trasu, protože pouze zde lze okusit archetyp slova marathón! Děti se mohou nově zúčastnit Decathlon dětského Babího léta, kdy pro ně bude připraven doprovodný program a bohaté ceny.

Babí léto dnes představuje jeden z posledních pravých horských marathónů v České republice. I přes nezpochybnitelnou zavedenost v cyklistickém povědomí se zde nevytratil statut rodinného závodu s příjemnou atmosférou a otevřeným osobním přístupem. Co si tedy na závěr pod Babím létem představit? Tradici, lety ověřenou kvalitu, dřinu i zábavu, fyzické dno i emocionální vrchol, magickou pohraniční krajinu, prostě aktivní, příjemně strávený den v obklopení rodiny a obdobně laděných účastníků a pořadatelů. Přijeďte tuto atmosféru okusit také na vlastní kůži!

Podrobné informace na webu: http://goodway.cz/…ulni-strana/

Aktuální na facebooku: https://www.facebook.com/…41841605336/

Registrace: http://entry.timechip.cz/

Na viděnou na startu!

Organizační tým

(tz)

foto archiv pořadatele

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu