Brumovský Charity Jam voní člověčinou

17.7.2017
<p>Druhou červencovou sobotu praskal valašský bikepark města Brumov-Bylnice ve švech. Již poosmé tu předváděli nejlepší jezci kategorie „park“ z Česka, Slovenska i ze zahraničí svoji představivost a zručnost. Závod byl ovšem vším možným jen ne tuctovým. Hlavní roli totiž na této „přehlídce lidskosti“ hrály rodiny s postiženými dět­mi.</p>

Tradiční klání, které organizuje parta nadšenců z velkým srdcem, nese název Charity Jam a podtext „charitativní“ by mohl mluvit sám za sebe. Mezi obdobnými akcemi na BMXové scéně ale snese jen těžko srovnání, ať už jde o myšlenku nebo způsob její realizace. Veškerý finanční výtěžek je totiž věnovaný konkrétnímu dítěti, a to hned na místě, před zraky diváků. Bez nároku na odměnu se angažují jak jezdci samotní, tak celý organizačně-provozní tým, partneři a sponzoři. Odměnou jsou jim silné emoce a dobrý pocit, že pomáhají smysluplně a transparentně.

Každým rokem nabírá Charity Jam grády. Zatímco první ročník shlédlo tři sta lidí a postiženým dětěm bylo předáno deset tisíc korun, letos přišlo podpořit projekt dobrovolným vstupným téměř dva tisíce diváků, předvedlo se padesát jezdců a více jak sto sedmdesát tisíc korun si osobně převzaly tři mentálně nebo fyzicky postižené děti. Částka zahrnovala i výtěžek z aukce zbrusu nového BMX setu od značky Tall Order a Federal v ceně 18 900 Kč, který věnovala firma TBB-BIKE.

Cifry na tomhle závodě ovšem nepředstavují jen matematickou kombinací. Tady se za nimi skromně schovává specifická člověčina a jen ten, kdo to zažil na vlastní kůži, tak ví, proč se sem napřesrok musí vrátit.

více na

www.charityjam.cz

www.facebook.com/bmxcharityjam/?…

text a foto Dana Jakoubková

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu