Krušnoton již poosmé

11.7.2017
<p>V sobotu 12. srpna 2017 se uskuteční již 8. ročník cyklistického silničního maratonu Krušnoton. Závodníci si mohou vybrat ze tří tras, od pohodových 110 km až po trasu dlouhou 250 km s převýšením 4900 m. Start, kompletní zázemí pro závodníky i doprovodný program bude už tradičně u nové sportovní haly na Stínadlech v Teplicích.</p>

Druhou sprnovou soboty by si měli do svých diářů zapsat všichni milovníci silniční cyklistiky. V Teplicích se tento den pojede již tradiční závod Krušnoton. Jedná se o 8. ročník cyklistického silničního maratonu, který je součástí série závodů 53×11 Marathon Cup, UAC a dalších. Pořadatelem je firma Koloshop a partnerem Cannondale – toto spojení je zárukou nezapomenutelného zážitku a podívané pro všechny nadšence jízdních kol.

Trasy účastníky provedou malebnou krajinou Krušných hor a Českého středohoří. Jako vždy je možnost si vybrat ze tří tratí podle náročnosti, od té nejjednodušší s délkou 110 km a převýšením 1500 m až po úctyhodných 250 km  s nastoupanými 4900 m, která je již pro odvážnější jezdce, kteří si troufnou na zdolání tzv. Svaté pětice, což je označení pěti nejtěžších stoupání na nejdelší trati – Sněžník, Nakléřov, Komáří Vížka, Mikulov, Dlouhá Louka.  

Na všech tratích na vás čekají bufety s bohatým výběrem nápojů (ionťáky, voda, Cola, nealko pivo) i občerstvení (obložené housky, salámy, sýry, buchty a koláče, palačinky, sušené ovoce, sůl, melouny, banány, tyčinky). 

Je velmi pravděpodobné, že se během jízdy setkáte i se známými jezdci, kteří se závodu pravidelně účastní. Můžete stát na startu společně s Jirkou Ježkem, Kristiánem Hynkem a dalšími. Loni se na tratích vystřídalo více než 700 cyklistů, letošní předběžná čísla by se mohla dotknout až magické tisícovky i díky velké účasti zahraničních závodníků. 

O účastníky bude perfektně postaráno nejen během jízdy. Zázemí závodu i doprovodný program pro všechny najdete u nové sportovní haly na Stínadlech. Zde bude probíhat také prezentace a vyhlášení výsledků. K dispozici je neplacené parkoviště, restaurace, ubytování, úschovna kol, sprchy, WC. 

Letošní ročník přináší i novinku – soutěž týmů. Vyhlášeny budou vždy tři nejlepší registrované týmy na každé trati. 

Zájemci se mohou registrovat buď online na níže uvedených stránkách, a to nejpozději do 9.8. 2017, nebo poté na místě při prezentaci. Pro bližší informace navštivte stránky maratonu www.krusnoton.cz, kde naleznete také kontakty, mapy tras a podrobnosti o závodu včetně postupu přihlášení.

  Těšíme se na vás!

(tz)

foto Vít Kocián

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu