Odstartujte prázdniny na Drásalovi

23.6.2017
<p>Nezapomenutelný zážitek slibuje 24. ročník kultovního českého MTB závodu – Bikemaraton Drásal České spořitelny, který se už poosmnácté uskuteční 1. července pod křídly seriálu Kolo pro život v Holešově. V sobotu s krásným datem, ve kterém se to šťastnými sedmičkami a jedničkami hemží (1. 7. 2017, 1. sobotu v měsíci, 1. den prázdnin, 7. akce KPŽ 2017), zveme na start úplně všechny bikery, od těch nejmenších až po skalní ultramaratonce.</p>

Nejstarší, nejtěžší, unikátní závod české horské cyklistiky je neodmyslitelně spojen s postavou obra Drásala, rodáka z Holešova. Dnes už kultovní akce, která vznikla v roce 1994, se od roku 2000 koná pod hlavičkou KPŽ. Každoročně si ji nenechá ujít přes dva tisíce bikerů všech výkonnostních kategorií akci s největším výběrem tras vedoucích krajinou Hostýnských vrchů! Vítěz nejdelší trasy získá mimo jiné trofej – sošku obra Drásala.

Na nejnašlapanějším menu KPŽ můžete vybírat ze 4 tras pro dospělé na 117 km, 55 km, 31 km a nezávodní vyjížďky na 14 km, která je určena jak dospělým, tak dětem. Tyto trasy doplní závod pro cyklistické vytrvalce – Force OBR Drásala na 177 km s převýšením 5432 m, který se letos premiérově pojede jako 1. ročník mistrovství ČR v ultramaratonu a bude na rozvrh dne začleněn nově jako partnerský závod KPŽ. Další novinkou letošního ročníku je zařazení hlavní trasy A mezi maratony UCI C3. To znamená, že body ze závodu si budou moci účastníci započítat do mezinárodní bikerské maratonské série. Speciální kategorii mají pro trasu A i pro Obra tandemy.

Nedílnou součástí nabitého drásalovského programu je dopolední seriál závodů na horských kolech pro děti, ČT Déčko Junior Trophy, kde nejmladší bikeři ve věku 1 – 13 let změří síly v 6 věkových kategoriích, přičemž holky a kluci budou závodit zvlášť a závěrečné klání bude patřit nejmenším holčičkám a klukům na odrážedlech. Děti, které nebudou mít dost, mohou s rodiči vyrazit ještě ve 13 hod. na nesoutěžní rodinou fitness jízdu. A protože na Drásalovi většinou panuje nádherné letní počasí, vítaným zpestřením je vstupenka zdarma pro každé dítě do nedalekého bazénu.

Program Bikemaratonu Drásal České spořitelny

Trasa Force OBR Drásal (177 km, převýšení 5432 m) – start 5:30, náměstí Dr. E. Beneše

Trasa A (117 km, převýšení 3920 m) – start 7:45, náměstí Dr. E. Beneše

Trasa B (55 km, převýšení 1985 m) – start 11:30, náměstí D. E. Beneše

Trasa C (31 km, převýšení 949 m) – start 11:55, náměstí Dr. E. Beneše

Trasa D – Fitness jízda (14 km, převýšení 190 m) – start 13:00, náměstí Dr. E. Beneše

Dětský seriál ČT 😀 Junior Trophy (okruh v zázemí zámecké zahrady)

Starty jednotlivých kategorií od nejstarší po nejmladší 9:00 – 11:50.

Řazení na start probíhá vždy 10 minut před startem dané kategorie.

Do závodu se můžete za výhodnějších podmínek přihlásit on-line do půlnoci 28. 6. 2017 na www.kolopro.cz

Přihlásit se můžete samozřejmě na všechny trasy i na místě, a to v pátek 30. 6. 16:00 – 20:00, na trasy B, C, D a ČT 😀 JT i v sobotu 1. 7. 8:00 – 11:00.

Závodní část dne je doplněna nabitým celodenním doprovodným programem pro celou rodinu v zázemí zahrady překrásného barokního zámku v Holešově. Připravené jsou všechny standardní služby pro bikery: catering, sprchy, mycí boxy a hlídaná bezpečná zóna pro kola i mechanické depo a spousta prodejních stánků partnerů seriálu. Hlavní partner závodu, Česká spořitelna, připravila pro děti celodenní zábavný a sportovní program v dětské Modré zóně, plné soutěží, atrakcí a tvořivé činnosti, v Dětském klubu je „Spořka“ patronem dětské soutěže v kreslení „Namaluj si svůj dres“, v hlavní Modré zóně poskytuje závodníkům pohodlnou jídelnu, kavárnu s italskou kávou i dětský koutek. Sportovní den vyvrcholí slavnostním vyhlášením vítězů všech kategorií, slosováním bohaté tomboly a večerním koncertem.

Vyberte si trasu, která vám nejlépe sedí a oslavte začátek prázdnin s Kolem pro život na slunné, pohostinné Moravě a stejně naladěnými přáteli! Více na www.kolopro.cz nebo www.drasal.cz

(tz)

foto archiv pořadatele

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu