Trentinem na kole

29.5.2017
<p>Mezi Dolomity a křišťálově čistými jezery najde každý biker naplnění svých snů</p>

Pokud se zeptáte zapřisáhlých bikerů na jejich představu o perfektní dovolené, řeknou prostě: Kolo, jídlo, spánek. K tomuhle jednoduchému dennímu programu nabízí Trentino ještě něco navíc. Ne nadarmo je tento region mezi bikerskými fajnšmekry považován za zvláštní lahůdku: Od Dolomit až k jezeru Garda totiž nabízí rozmanité trasy, chutné místní produkty a prvotřídní ubytování. A nezáleží na tom, zda treking, cross country, freeride či downhill, rozmanitost tras v Trentinu přesvědčí všechny bikery. Od náročných horských tras přes složité tratě až po lehké rekreační trasy, pro každého se tady najde to pravé. Hodně zábavy na túře!

Středomořské cyklistické trasy v alpských výškách
Jak se řekne italsky „biking“? „Trentino“, pochopitelně! Na jižní straně Alp svítí slunce častěji, pizza chutná lépe a cappuccino má perfektní mléčnou pěnu. Ale to zdaleka není vše: Každý biker tady najde ideální traily. Ať už bikerské túry, freeride či downhill – rozmanitost tras v Trentinu přesvědčí profesionály i začátečníky.

Trentino: perfektní místo pro horské cyklisty
Dorazíte na vrchol, osušíte pot z čela a zůstanete chvíli stát. Svítí slunce a výhled je prostě úchvatný. To je přesně to pravé, jak vypnout a relaxovat. Pak přijde čas vyšvihnout se zpátky do sedla a vychutnat si sjezd po super trailu. Z kopce dolů se „prodriblujete“ mezi kořeny a kamením. Rychlost se postará o adrenalin až do posledního metru. A pak přijde zasloužená přestávka na horské chatě, kde si můžete vychutnat talíř lahodné pasty a studené pivo. Chce to jen trochu odvahy a chuť objevovat nové cesty – víc nepotřebujete k tomu, abyste prožili nezapomenutelný den na horském kole.

Celá oblast Trentino se svými cestami po lesích a na úpatí Dolomit nabízí vše, po čem touží srdce příznivců horských kol.
Výběr těch nejlepších tras pro enduro: Po „Medvědí stezce“ na Paganella můžete, pokud použijete lanovku, nechat za sebou více než 4000 metrů výškového rozdílu a z vrcholu si vychutnat výhled na jezera Garda a Molveno. V oblasti Garda Trentino se nachází Naranch Trail, nejlehčí z enduro tratí v okolí. Za kulinářským zážitkem se zastavíte v Maso Naranch. V Brentonico, jen několik málo kilometrů od Rovereta, začíná a končí trasa vedoucí až k Monte Altissimo. Odtud si můžete vychutnat jeden z nejkrásnějších pohledů na jezero Garda. Na pozadí nádherné kulisy Dolomit oblasti Brenta byste měli určitě vyzkoušet trasu Giro delle Marmotte nedaleko Madonna di Campiglio a Monte Peller Trail ve Val di Non. V Dolomitech, ve Val di Fassa se vyplatí túra po trase Super Enduro, kde šlapete do pedálů s výhledem na pásmo Sella a naproti němu po trase Valsorda Trailu, který nabízí bikerské štěstí dlouhé celých 40 km.

Objevte Trentino, více o vaší příští dovolené na visittrentino­.info/cs

photo credits:
Archivio Foto Trentino Sviluppo – R. Kiaulehn 
Archivio Foto San Martino Bike Arena
Enduro Trail Beartrail Archivio Foto Paganella Bike
Archivio Foto Trentino Sviluppo – L. Gaudenzio

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu