Bike Prague se opět vydařil

25.5.2017
<p>Ideální počasí, náročná trať plná nádherné přírody a brodů, spousta doprovodných aktivit a hlavně spokojení a nadšení bikeři v cíli. Takový byl šestý ročník Bike Prague, který přilákal bezmála 1 500 závodníků všech věkových kategorií. Na kratší trase zvítězili Martin Pech a Michaela Procházková. Hlavní závod na 65 kilometrů ovládli Lukáš Hofman a Milena Cesnakova.</p>

In-line dráha hned vedle obchodního centra Galerie Butovice se proměnila v sobotu 20. května v dějiště již šestého ročníku největšího bikového závodu v Praze – Bike Prague. Závodní den odstartovaly Intersport dětské závody, ve kterých se představili malí bikeři do 15 let. Téměř 250 dětí si užilo trasy od 350 metrů až po 3 kilometry a ani jejich trať nebyla žádná jednoduchá rovinka. Přesně v pravě poledne se pak vydali směrem do Prokopského údolí dospělí závodníci ve 4 startovních vlnách. Letos nově i včetně vlny pro pohodáře a ty, kteří nikam nespěchají. Bikeři si užili rozhlehlé louky, náročnější sjezdy, technické úseky i několik brodů a lávek přes Berounku.

Do cíle závodu dorazil jako první Maritn Pech z týmu BTK Eurobike Praha. „Bylo to hodně rychlý. Užil jsem si náročný brod na konci trasy,“ zhodnotil závod vítěz krátké trasy. Hned za ním dojel druhý Marek Šroll, třetí se umístil Jan Šťastný. Mezi ženami zvítězila na krátké trase Michaela Procházková z týmu Lawi Author team. „Závod se mi moc líbil. Především to, že se jelo i po nových úsecích. I na krátké trase jsem si zajela pořádně na techniku. Bavil mě ten singltrek i brod ke konci,“ řekla v cíli spokojená vítězka. „Na startu Bike Prague jsem byla pokaždé, chyběla jsem jen před dvěma lety, kdy jsem byla těhotná,“ smála se nejlepší žena krátkého závodu.

Do cíle hlavního závodu dojel jako první Lukáš Hofman z týmu Ski a Bike Centrum Radotín, který porazil svého týmového kolegu jen o pár sekund. Od začátku se utvořila vedoucí skupina, ze které vždycky v každém kopci někdo odpadl. „Rozhodlo se to podle mě v Černošicích ve stoupání, kde jsem musel půlku vyběhnout. Už jsem tu potřetí a musím říct, že těch 65 kiláků je fakt trestačka, to si člověk neodpočine,“ shrnul průběh i náročnost závodu vítěz. Mezi ženami zvítězila Milena Cesnaková z Cyklo Team Weber, která obhájila loňské vítězství.

(tz)

foto archiv pořadatele

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu