V italském Maniagu začíná světový pohár handicapovaných cyklistů

11.5.2017
<p>Světový pohár v cyklistice handicapovaných začíná tento víkend v italském Maniagu. Následovat bude hned příští týden druhé kolo SP v belgickém Ostende a finálový závod bude hostit holandský Emmen na počátku července.</p>

Maniago pojímá vrcholnou akci handicapovaných cyklistů jako prověrku na připravované mistrovství světa, které se zde uskuteční v roce 2018.

Český reprezentační tým cestuje do Itálie se všemi svými oporami. Chybět bude pouze paralympijská medailistka a vítězka Světového poháru 2016 Tereza Diepoldová (Nutrend Specialized Racing), která se připravuje na závěrečné zkoušky vysokoškolského studia na FTVS UK.

Letošní ročník Světového poháru bude poslední pro nejúspěšnějšího handicapovaného cyklistu světa Jiřího Ježka (DUKLA Praha). Ten se, mimo jiné, stal čtyřikrát po sobě celkovým vítězem Světového poháru, což je další historický mezník cyklistické historie, který se Jiřímu Ježkovi v jeho nevšední kariéře podařil.

„Je v tom trochu nostalgie, ale těším se moc! V týmu je skvělá atmosféra, tak doufám, že první závody letošního poháru budou pro nás úspěšné!“ říká šestinásobný paralympijský vítěz, mistr světa a legenda světového sportu.

Hlavními oporami české reprezentace mimo Jiřího Ježka by měli být mladí závodníci z nové, nastupující generace, kteří se však už pyšní významnými světovými úspěchy. Mezi nejžhavější želízka bude patřit medailista z mistrovství světa Ivo Koblasa (Favorit Brno) startující v kategorii C2 a vítěz několika závodů Světového poháru handbiker Patrik Jahoda (Nutrend Specialized Racing), který závodí v kategorii H1.

Na startu nebude chybět ani pátý z paralympijských her v Riu v kategorii C5, Tomáš Kajnar (Nutrend Specialized Racing).

Závod Světového poháru začíná v pátek časovkou jednotlivců. Následovat budou v sobotu a neděli silniční závody všech kategorií.

(tz)

foto archiv

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu