For Bikes doprovodný program

16.3.2017
<p>Znovu vás čeká akční doprovodný program, do kterého se můžete i sami zapojit.</p>

Samotný 8. ročník veletrhu, kde se na 17000 m2 v pěti halách představí tisícovky kol a doplňků, odstartuje slavnostní zahájení, na kterém už svou účast přislíbil bronzový muž z mistrovství světa maratonu horských kol Kristián Hynek a rovněž prezident ČSC Marián Štětina a zástupce primátorky hlavního města Prahy Petr Dolínek. Oficiální akt se odehraje v pátek v 11:00 hod.

Veletrh bude i letos dějištěm tří cyklistických závodů. V pátek se uskuteční druhý ročník silničního Author kritéria v areálu výstaviště pro jezdce s licencí. Sobotu vyplní 6. ročník freestyle bmx závodu, tentokrát pod názvem MERCEDES-BENZ AIRBOX contest. V neděli pak přímo z výstaviště odstartuje třetí ročník závodu HERVIS RACE FOR BIKES, který je určen pro širokou veřejnost.

Author silniční kriterium 2017 bude podobně jako vloni pouze pro pozvaných 54 závodníků s licencí ČSC. Závodit se bude na 1,16 km dlouhém okruhu v areálu PVA EXPO v pražských Letňanech. Cyklisté odstartují v 15:00 a čekat je bude celkem 40 okruhů, každý čtvrtý bude bodovaný.

Hala číslo šest bude od pátku do neděle nadupaná freestylem. Jan Valenta připravil novou mobilní překážku pro rok 2017 – MERCEDES-BENZ AIRBOX. Jedná se o ojedinělou řadu velkých mobilních překážek určených pro nejvyšší úroveň ježdění freestyle BMX, skateboardingu a freestyle scooteringu. V pátek a v neděli bude Mercedes-Benz AIRBOX setup zpřístupněn všem jezdcům pro volné ježdění a trénink. V sobotu se pak návštěvníci mohou těšit na soutěžní program nejlepších českých závodníků, a to od 13:30 hodin.

Nepřehlédnutelnou částí doprovodného programu haly č. 6 bude během celého veletrhu Author zóna jízdy zručnosti – zóna pro děti a mládež, která bude zdarma k dispozici pro návštěvníky veletrhu. K zapůjčení budou dětská horská kola Author King Kong + Author BMX kola. Otestovat svoje BMX kola si budete moci v zóně JUNKRIDESHOP.COM.

Závěrečný den a HERVIS RACE FOR BIKES si mohou návštěvníci vychutnat buď jako fanoušci nebo se sami do závodění zapojit. Akce odstartuje v pravé poledne přímo z areálu PVA EXPO, trať horských kol měří 45 kilometrů a zvládne ji každý.

Na startovní listině se i letos objeví zajímavá jména elitních bikerů, na obhajobu loňského prvenství se chystá i Kristián Hynek.

Kromě výše zmíněného nelze opomenout testovací dráhy pro horská kola a elektrokola. Pro ty nejmenší připraví Simplerent dětskou dovednostní dráhu a rovněž soutěž, kde budou každý den vylosování 3 šťastlivci, kteří dostanou 2000 Kč voucher na celosezónní půjčení kola!

Nezapomeňte, že otevírací hodiny pro návštěvníky je v letošním upravená, tak aby měli návštěvníci více času si kola prohlédnout, v pátek a sobotu to bude od 9:00 do 19:00, v neděli pak do 16:00.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu