Kellys 2017: Mission na postupu

13.9.2016
<p>Novoměstský hotel Sport byl na začátku září místem, kde slovenská firma Kellys předvedla svým obchodním partnerům kolekci s označením 2017 a mottem Every bike has a mission. Modelová řada začíná od dětských odrážedel a končí sjezdovými speciály, jedná se celkem o 115 modelů. Z tohoto množství vyberme jen rámcově základní novinky, ať se jde o typy kol, či jejich konstrukci.</p>

Pro ty, kteří se nemohou rozhodnout mezi dnes již standardními rozměry pro MTB nerozhodné, připravil Kellys řadu hardtailových „dvojčat“ – se shodnou specifikací, rámovým materiálem, barvou i cenou nabízí jak rozměr 27,5“, tak 29“.

Elegantní a designově čisté karbonové silničky řady URC jsou postaveny na lehčím, pevnějším a dle tvrzení zástupců značky i rychlejším rámu. K jejich konstrukci byl vybrán top materiál bez kompromisů v použitých technologiích, například tzv. zpevněného jádra. Nově tvarovaný rám jej má na důležitých místech – hlavě, středu a zadní stavbě. Ve velikosti M udává výrobce váhu 930 g. 

V kategorii kol 27,5+ přibyl model Mobster, vhodný nejen pro traily, ale díky řadě návarků a z principu zvýšeného pohodlí velmi vhodný jako cestovatelské náčiní. K již osvědčené dámské řadě Varity s modely 26“ i 27,5“ přibyla dvě kola s 29“ pneumatikami. Pro dámy je tak připravena v této řadě kompletní nabídka rozměrů, ale nejen to, Kellys myslí i na zkušenější jezdkyně XC, kterým nevyhovují kratší rámy, a doplnil nabídku o tři modely řady Desire s lehkým Al rámy a vedením lanek uvnitř. 

Trekkingy mají nový triple butted rám s LED osvětlením místo dynama. Stylovou městskou „holandskou nákupní“ kategorii reprezentují modely řady City s nepřehlédnutelným košíkem, designem a v sedmi barevných provedeních, to vše s třemi možnosti jak řadit, či neřadit. 

Nově jsou v nabídce zařazena elektrokola, kromě tradičně pojatého trekkingu zaujal zejména i trailový rváč s koly 27,5+, oba s motory Shimano Steps. Co Kellys výrazně posílil, jsou doplňky všeho druhu. Mezi novinkami zmiňme batohy Lane z lehkých a otěru odolných materiálů, osvětlení Spitfire s lehkým hliníkovým tělem přispívajícím k chlazení světla, svítivostí 170 lumenů, režimem svícení i blikání, USB dobíjením, indikací stavu baterie, silikonovým upevňovacím páskem a patentem zamazujícím samovolnému zapnutí světla například v batohu. 

I na „tělo“ má Kelly novinky, například rukavice, které mají méně materiálu na dlani, díky tomu se při sevření řídítek „nehrnou“. Městští stylaři jistě ocení helmu Town Cap, splňující nejvyšší nároky normy EN 1078. Je nejen bezpečná, ale i komfortní, účinně odvětraná deseti otvory. Další míru bezpečí zajišťuje blikačka integrovaná do ovládání upínacího systému. Odnímatelný retro štítek, kožené popruhy a pět barevných kombinací se tak musí hodit téměř ke každému outfitu městského ridera. 

(tz)

foto Kellys

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu