Zadov hostil třetí závod české Enduroserie

8.8.2016
<p>Šumavský Zadov hostil uplynulý víkend třetí závod české Enduro serie – Specialized Enduro Race Zadov. Na startu se sešla neskutečná spousta závodníků a opět byla překonána hranice 200 jezdců, z čehož máme obrovskou radost.</p>

Konkurence byla opět parádní, jediný, kdo si šumavský závod tentokrát nechali ujít, byl Michal Prokop, Přema Tejchman i Vojta Bláha, kteří dali přednost německému mistrovství v Enduru (Michal skončil druhý, Přemek na 5. místě a Vojta byl 2. v juniorech). Milan Čižinský pro změnu bojoval jako jediný Čech na světové enduro serii v americkém Aspenu (zajel parádní 4. místo v kategorii Masters). Jinak se na startu objevili snad všichni ostatní a nebylo tak o pořádné souboje nouze! 

Na všechny bikery i bikerky tentokrát čekalo 5 pestrých erzet, které měly prověřit nejen jejich technické, ale i fyzické dovednosti. Někde se jelo z kopce více, jinde se zase muselo pořádně šlápnout, ale vše bylo pěkně vyvážené a nakombinované. Převážně se závodilo v tolik oblíbené hrabance, nechybělo ani borůvčí, několik pěkných pěšinek, sem tam se objevil nějaký ten skok či klopenka pro zpestření. 3 tratě se motaly kolem skokanského můstku na Zadově, 2 erzety byly trochu odříznuté, ale vlastně stále na dostřel. Největší diváckou atrakcí celého závodu byl drop u skokanského můstku, kde se během závodu sešel pořádný dav diváků, kteří vytvořili v tomto těžkém místě skvělou atmosféru. 

Lanovku, která závodníkům pomáhala při sobotním tréninku, potom v neděli vystřídalo už jen poctivé šlapání. Na každý start se totiž jelo po vlastní ose! Naštěstí jsou však kopce na Zadově přívětivé, a tak se daly nahoru krásně zvládnout i pohodovým tempem. 

Stejně tak jako před dvěma roky si i letos s námi pohrálo počasí, naštěstí však bylo přeci jen přívětivější než tenkrát. Po dojezdu zhruba poloviny startovního pole se spustil totiž obrovský liják a všem závodníkům na trati připravil parádní zážitky. To, co ráno klouzalo jen lehce, bylo nyní dokonalé kluziště. Tam, kde se ráno prášilo, bylo krásné bláto. Ale i přesto do toho šli všichni naplno a počasí se jen tak někdo nezalekl! 

Už během sobotního tréninku bylo vidět, že závodníci tratě najíždějí velmi pečlivě a snaží se vymyslet co nejlepší stopu. Vždyť tratě na Zadově jsou spíše kratší (nejrychlejší sjel všech pět erzet 12:37min) a i sebemenší ztráta tempa či zaváhání stojí jezdce několik umístění. A právě těsné rozdíly se projevily pravděpodobně nejvíce mezi prvním a druhým v kategorii Race Muži, kteří měli rozestup 0,7sec, což je opravdu téměř nic! Nakonec se z vítězství radoval Jakub Říha, před nejlepším Slovákem Matějem Vitkem a bronzovým Ondrou Zeleným! 

Všem, kteří se nezalekli ani tratí, ani počasí, a dojeli do cíle, gratulujeme! 

Tři nejrychlejší v jednotlivých kategoriích byli tito závodníci:

Race Muži

  1. ŘÍHA Jakub (CYKLO ŠVEC)
  2. VITKO Matěj (SPECIALIZED)
  3. ZELENÝ Ondřej (ELEVEN MERCEDES)

Race Ženy

  1. HORÁKOVÁ Jana (Commencal FDF Team)
  2. ŠKARNITZLOVÁ Jitka (Česká spořitelna- Accolade cycling team)
  3. DURČÁKOVÁ Dominika (Krabcycles Trek)

Race Muži 30

  1. HNIDÁK Jakub (CTM Racing Team)
  2. KUNEŠ Vlastimil
  3. ŽILÁK František (Rock Machine Cyklomax enduro)

Race Muži 40+

  1. SMETANÍK Milan (Gigantic Racing Team)
  2. ŠPIČÁK Miroslav (Mondraker Katmar)
  3. 25 HYKL Tomáš (Petr Čech SPORT MTB TEAM)

Hobby Muži

  1. NAJDEK Jakub (ElementStore.cz)
  2. MOKROVICS Martin (Mokybike.cz) 0
  3. ŠTAMPACH Štěpán (Pivotcycles.cz TrailHouse WTB)

Hobby Junioři

  1. ELČKNER Lukáš (Racing team Peklak CREW)
  2. BRONCZEK Jan (Bike team Sportovníkurzy.cz)
  3. MARKOVEC Roman (Česká Spořitelna SPECIALIZED)

Hobby Ženy

  1. HILČEROVÁ Andrea (Specialized CZ)
  2. HANUŠOVÁ Zuzana
  3. RUSŇAKOVÁ Kristýna

Kompletní výsledky potom najdete zde – http://sportsoft.cz/…verview/1838

Za 14 dní pokračuje seriál čtvrtým závodem FOX Enduro Race Morávka, který se pojede 13.-14.8. v Malé Morávce pod Pradědem. Již nyní se můžete na tento závod s jedinečným večerním prologem přihlásit zde – http://enduroserie.cz/…o/detail/473

Kompletní fotogalerii potom najdete zde – http://enduroserie.cz/…o-race-zadov

(tz)

Foto: Martin Husár

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu