Ghost 2017

21.7.2016
<p>Co nového na vás připravila značka Ghost sídlící jen pár kilometrů od Chebu?</p>

Nečekejte žádné převratné zázraky, ony totiž nejsou potřeba. Před rokem se na veletrhu Eurobike představil mode RoAmr s převodovkou Pinion, odezva na tento projekt byla natolik pozitivní, lže se kolo dočkalo sériového provedení pod názvem HAmr. Jde o 3 modely kol určené pro backcountry, bikepacking, tímto směrem vedla i spolupráce na batozích s českou značkou Pinguin. Rámy pojmou jak 29″ kola, tak i rozměr 27,5+.

Jestli je něco, s čím se nejvíce popraly české zlaté ruce Adama Staška, je to vyladění odpružení u všech stávajících kol, zejména Framr, Slamr, zlepšení kinematiky a užití nových, metrických rozměrů tlumiče. V úzké spolupráci s Cane Creek se rámy Ghost dočkají tlumiče Inline Coil, tedy pružinová verze zavedeného tlumiče Inline, navíc také C-Quent a mnohých dalších. O novince se více dozvíte až po představení na festivalu Crankworx v Kanadě.

Úplnou novinkou je kolo Roket na 27,5+/29 kolech, jde vlastně o pevný HAmr, stejné možnosti rámu, stejné určení. Jde vlastně o bratříčka Asketa v hliníkové podobě. Ostatně Asket se dočkal i 29″ verze.

Asket pak není daleko od Lectoru, verze X přináší pevnou karbonovou vidlici pro závody s hladkou tratí. Zcela novou záležitostí je dětská verze Lectoru na 26″ kolech.

Za zmínku stojí i nové dámské fully DreAmr, trail/enduro kola pro ženy, nejvyšší model opět používá zatím nepředstavený tlumič Cane Creek Inline Coil, který krotí 145 mm zdvihu zadní stavby, vpředu je RockShox Yari se 150 mm, jedenáctirychlostní Sram GX1 roztáčí karbonová kola.

Krátká zmínka k elektrokolům, očekávejte příchod pohodnu Shimano Steps.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu