Slovenský pohár v DH Jasná 2016

14.6.2016
<p>Nejvýše položený bikepark na Slovensku Rocky Mountain Bike World Jasná přivítá i tuto sezónu prestižní akci, Slovenský pohár v Downhillu. V tomto ročníku se k SPDH připojí také Maďarský pohár. A třešničkou na dortu budou body UCI C2. SPDH v Jasné se tak stane jediným závodem na Slovensku, kde je mají závodníci možnost získat.</p>

Na oblíbené a vyhledávané trati Rocky Face DH, Rovná Hole (1491 m.n.m.) – Zahrádky (1028 m.n.m.),si změří síly nejlepší downhilloví jezdci už během víkendu 24. – 26.6.2016. S délkou 1850 metrů a sklonem 28,42 % se Jasná může pochlubit jednou z nejatraktiv­nějších downhillových tratí, na kterých se bude závodit.

Jasná má výborné bikerské trasy, které prošly výraznou přestavbou a tím zvyšují i úroveň akce. Jsem rád, že se nám daří udržovat tradici této úzce profilové sportovní disciplíny, i když ji tvoří malá komunita bikerů. Vždy se snažíme přilákat nejen profi domácí a zahraniční jezdce z Česka, Maďarska a Polska, ale také diváky, pro které to může být netradiční zážitek. uvedl ředitel závodů Tomáš Vrbovský.

Během samotných závodů v neděli 26.6. budou soutěžící hodnocení v sedmi kategoriích, a to : Elite Men, Elite Women, Junioři, Masters, Young a Hobby / Hardtail. Odzávodí se standardně ve dvou kolech: kvalifikace a finále. Závod vyvrcholí v neděli 26.6 v 11:00 startem semifinálových jízd. Postupující finalisté se setkají ve velkém finále v 13:00. Downhillové závody v Jasné se stávají příjemnou tradicí. Soutěžící si můžou vychutnat nespoutanou jízdu terénem, při kterém je potřebná vyšší úroveň zručnosti. Trať je z přírodních překážek, z hlíny, skal a dřevěných překážek – klopené zatáčky a gap vysoký dva metry s hranou dopadu od odrazu cca 6 m.

Právě horská cyklistika, nebo soutěž v downhillu v nádherném prostředí může pozitivně motivovat k pěstování tohoto extrémního ale krásného sportu, který se snažíme zpopularizovat. Jezdci musí mít především čistou hlavu, dodržovat a respektovat pokyny a pravidla Zeleného Kodexu, ale hlavně chránit svoje zdraví a předvídat situace. uvedl ředitel závodů Tomáš Vrbovský.

Minulý rok byla trať zdolaná za neuvěřitelný čas pod tři minuty. Troufáte si tento rekord pokořit? Registrujte se už dnes na závod SPDH Jasná !

Deadline pro přihlášky je 22.6. Registrovat se můžete ZDE: http://prihlasky.vos-tpk.sk/index.php?…

Podrobné informace k závodům, propozicím, přihláškám a zlevněným lístkům ZDE:http://www.jasna.sk/…nhille-2016/

Pro fanoušky downhillu si středisko Jasná připravilo speciální cenu celodenního lístku na lanovku. Diváci budou mít možnost vychutnat si skvělý výhled na trať a závodníky z pohodlí šestisedačkové lanovky.

Rocky Mountain Bike World Jasná se svými 17 km tratí všech náročností nabízí kromě downhillu a freeridu tratí také nenáročné cyklostezky, které jsou ideálním začátkem jak se před létem nastartovat a poznávat krásy Nízkých Tater s rodinou a na dvou kolech.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu