Galaxy CykloŠvec JF AutoCentrum Ecomodula 2016

25.4.2016
<p>21.dubna 2016 se uskutečnil v Písku na trati vedené areály CykloŠvec, U Hřebčince a JF AutoCentrum FIAT cyklistický závod dětí a mládeže – Memoriál Luboše Kučery o hlavní cenu horské kolo Galaxy. Byl připomínkou tohoto organizátora sportovních a kulturních akcí, od jehož tragického úmrtí uplyne letos deset let. Závod byl současně prvním závodem Jihočeského poháru MTB.</p>

Cyklistický závod získal zájem nejen mladých závodníků. Ty nejmenší – samozřejmě v cyklistických přilbách – doprovázely celé rodiny. Samozřejmě bylo u toho filmování, fotografování, velké emoce. Kromě tradičních závodů na kolech a odrážedlech se setkala se zájmem soutěž koloběžkářů.

Hladký průběh zajistil ředitel závodu Pavel Rybařík a dvojice rozhodčích Českého svazu cyklistiky Michal Gromovský a Pavel Němec. S ohledem na větší bezpečnost museli absolvovat soutěžící rozjíždky. Lukáš Smola, který už také reprezentoval Českou republiku, nová posila týmu Spartak Písek GalaxyCykloŠvec se dobře zhostil úlohy předjezdce. Povinou výbavou všech soutěžících jsou samozřejmě cyklistické přilby. Závodníci byli zařazení do kategorií podle věku. Zvlášť byla hodnocena účast děvčat

První tři v každé kategorii obdrželi medaili, diplom, cenu. Kompletní výsledky: http://www.cyklosvec.cz/…kolo-galaxy/

Na závěr proběhlo losování o ceny, které věnovali sponzoři, zeména členové Jihočeské hospodářské komory. Hlavní cenu horské kolo Galaxy vyhrála v tombole účastníků závodu Veronika Pešičková z Písku.

Také letos bude zajištěn doplňkový program pro děti a jejich dospělý doprovod k upevnění znalostí dopravních pravidel, bezpečnostních opatření pro jízdu na kole a poskytování první pomoci Zařazena byla jízda na historických kolech členů Klubu píseckých velocipedistů.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu