KPŽ 2016 startuje

13.4.2016
<p>Největší a nejoblíbenější seriál závodů na horských kolech, Kolo pro život vstupuje do své 17. sezóny. Tu odstartuje v sobotu 23. 4. v Dobřichovicích u Prahy tradiční „otvírák“ série, závod Trans Brdy České spořitelny. Populární seriál, jehož patronem se stal od loňského roku fotbalový brankář Petr Čech a druhým rokem je jeho tváří náš nejúspěšnější biker a zlatý olympijský medailista Jaroslav Kulhavý, se v posledních letech snaží ještě více zaměřit na rodiny s dětmi a širokou veřejnost v jednotlivých regionech České republiky pod sloganem „Co Čech, to cyklista“. V loňském ročníku se některého z 16 závodů zúčastnilo rekordních 25.000 závodníků a závodnic, v letošním 17. ročníku si kladou organizátoři z Petr Čech Sport za cíl rozhýbat a pobavit jízdou na kole ještě více malých i dospělých bikerů.</p>

Petr Čech: „Je pro mě radost být součástí projektu, díky kterému mohou celé rodiny společně trávit svůj volný čas sportem v nádherných koutech naší české přírody. A vůbec nejvíc mě těší stoupající počet dětí, které mají chuť postavit se na start dětských závodů, a fakt, že jim to rodič umožní. Od chvíle mého zapojení do seriálu více než kdy jindy platí: „Co ČECH, to CYKLISTA“!

Také v letošním roce budou trasy závodů rozděleny podle náročnosti a délky do čtyř kategorií (A, B, C, D) tak, aby si v jeden den na stejném místě mohli na kolo sednout a vyrazit profíci, amatéři, hobíci, děti, starší ročníky i sváteční cyklisté. Pokračuje i stále oblíbenější trasa D – Fitness jízda na 15 – 20 km pro rodinné týmy a cyklistické začátečníky a pochopitelně nemůže chybět největší seriál dětských závodů na horských kolech ČT 😀 Junior Trophy.

Ročník 2016 je opět nabitý celou řadou novinek a Kolo pro život do něj vstupuje se zbrusu novým grafickým designem, modernizovaným logem a úplně novými webovými stránkami. S radostí všichni přivítají návrat zázemí karlovarského závodu do kouzelného prostředí Meandru Ohře. K úpravám tratí dojde v Liberci na obou delších trasách i v Holešově na nejdelším 178 km Obrovi a hlavní drásalovské trase A. Aktivní cyklisté a pravidelní účastníci série jistě ocení Servis point Park Tool – servisní místa na trati závodů s kvalitním materiálem a proškoleným personálem, který pomůže během závodu rychle odstranit technické závady na kole. Týmová soutěž Prestige Trophy je nově rozdělena na kategorii Race a Hobby a otevírá možnost pro týmy s nižším počtem závodníků. Vedoucí tým, závodník a závodnice průběžného absolutního pořadí letos poprvé odstartují se speciálním startovním číslem.

Nejvíce novinek je přichystáno pro děti v rámci dětských závodů a pro účastníky vyjížděk – Fitness jízd. Novým titulárním partnerem Junior Trophy se stal dětský televizní kanál ČT :D. Děti se mohou těšit na nové barevné poutače a bohatý celodenní program. Výuku jízdy na kole v nové Česká spořitelna Specialized Bike Academy KPŽ vezmou pevně do svých rukou slavní čeští bikeři Josef Dressler, Kamil Tatarkovič, Jana Horáková a další. Obrovským lákadlem pro šikovné malé bikery bude možnost nominovat se na Mistrovství dětí a mládeže na horských kolech při MS v Novém Městě na Moravě 2016 právě z jednotlivých závodů JT. Vedle Grand Prix ČT 😀 Junior Trophy pro nominované, bude na Vysočině přichystané i Open ČT 😀 Junior Trophy pro příchozí děti bez předchozí nominace. Celou akci zaštítilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Organizátoři z Petr Čech Sport si letos dali obzvlášť záležet na nezávodních Fitness jízdách, jejichž patronem se nově stala pramenitá voda Rajec. Kratší vyjížďky s minimálním převýšením bezpečně provedou cyklisty krásnými přírodními lokalitami se zastávkami na zajímavých místech, součástí všech bude občerstvovací stanice. Na úplně novou „Fitku“ zvou pořadatelé v Dobřichovicích a Karlových Varech, k úpravám došlo i na trasách v Liberci, Holešově, Chrudimi, Plzni a Znojmě. Na mimořádnou Fitness jízdu pod patronátem AGROTEC se mohou těšit milovníci jarní přírody, dobrého jídla a zábavy do Hustopečí.

Nedílnou součástí seriálu Kolo pro život je Finálová hra. Letos je hlavní cenou Velké finálové hry osobní automobil ŠKODA Fabia Combi Scoutline. Ten do soutěže věnuje generální partner seriálu, Česká spořitelna. Od roku 2015 mohou účastníci na jednotlivých závodech KPŽ tipovat i na výsledek Malé finálové hry. Nejlepší tipaři vyhrají hodinky Festina z limitované edice Kolo pro život. Připravená je i celá řada dalších celoročních soutěží: Prestige Trophy Marathon – soutěž jednotlivců, Team Prestige Trophy – soutěž týmů, Soutěž firemních týmů, nová Soutěž o vyjížďku s Jaroslavem Kulhavým v Novém Městě na Moravě po trasách MS, Dětská soutěž v kreslení „Namaluj si svůj dres“ a mnohé další.

Kromě tradičních osvědčených a věrných partnerů (Česká spořitelna, pojišťovna Kooperativa, ŠKODA AUTO) a generálního mediálního partnera České televize, přivítá Kolo pro život do své partnerské struktury nového hlavního mediálního partnera, mediální skupinu Mafra. Partnerem záchranného systému KPŽ se stala Zdravotní pojišťovna MV ČR. Projektu poskytly záštitu: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Česká unie sportu a Asociace krajů České republiky, jednotlivé kraje ČR a CzechTourism.

Závody Kolo pro život 2016:

23. 4. KPŽ – Trans Brdy České spořitelny

30. 4. KPŽ – Hustopeče AGROTEC Tour ŠKODA AUTO

14. 5. KPŽ – Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO

21. 5. KPŽ – Jestřebí hory České spořitelny

4. 6. KPŽ – Orlík Tour Kooperativy

11. 6. KPŽ – Ještěd Tour Kooperativy

25. 6. KPŽ – Bikemaraton Drásal České spořitelny

9. 7. KPŽ – Vrchlabí – Špindl Tour ŠKODA AUTO

23. 7. KPŽ – Praha Karlštejn Tour České spořitelny

30. 7. KPŽ – Šumavský MTB maraton České spořitelny

13. 8. KPŽ – Karlovarský AM bikemaraton České spořitelny

20. 8. KPŽ – Manitou Železné hory České spořitelny

3. 9. KPŽ – Birell Plzeňská MTB 50

10. 9. KPŽ – Znojmo Burčák Tour Kooperativy

24. 9. KPŽ – Oderská Mlýnice České spořitelny

1. 10. KPŽ – Vysočina Arena Tour České spořitelny

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu