Stokilometrová výzva pro cyklisty a běžce

31.3.2016
<p>Dalešický pivovar pořádá 21. května šestý ročník speciálního závodu s názvem Koloběh, který je díky své koncepci unikátním závodem v České republice. Účastní se pětičlenné týmy, na něž čeká sto kilometrů. Podmínkou je, že čtyři členové týmu jedou na kole a jeden vždy běží.</p>

Pro závod jsou vytyčeny čtyři trasy po 25 km v okolí Dalešické přehrady. Každý okruh má kontrolní proběh Dalešickým pivovarem. Trasy jsou vedeny většinou po lesních a polních cestách, pouze zčásti po asfaltu. Úkolem týmu je dopravit svůj štafetový kolík do cíle závodu. „Jeden člen týmu vždy běží, ostatní čtyři jedou na kole. Záleží na strategii, jak často se budou střídat. Není předepsané, jak dlouhou trať musí jednotlivý závodník uběhnout. Nutné je, aby vždy jeden člen týmu běžel. Teoreticky je možné, aby sto kilometrů uběhl jeden závodník a ostatní závod odjeli na kole,“ popisuje správce Dalešického pivovaru a hlavní organizátor Ladislav Urban. Podmínkou závodu je to, že štafetový kolík se nesmí vézt na kole. Soutěžní týmy mohou být smíšené, tedy kombinace závodníků a závodnic. Nejlepší tým loňského roku, Hopelajda, dokončil závod s časem 5:37:36,5 hod.

Zázemí pro závodníky i diváky je přímo v pivovaru. Na Koloběh se sjíždějí týmy z celé republiky a k vidění jsou opravdu úctyhodné výkony a prožitky. Registrace na Koloběh je zahájena, týmy se mohou hlásit na webu http://www.pivovar-dalesice.cz/kolobeh.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu