Nové Campagnolo: Nejdřív sada, pak kotouče

16.3.2016
<p>Prezentace novinek Campagnola na rok 2017 se nesla v duchu velkého očekávání. Sezvání novinářů z celého světa sebou obvykle přináší nějakou zásadní novinku, která má vliv na další běh cyklistických dějin. Letos si ji však nechali pořadatelé až na samý závěr.</p>

První, na co by se měl milovník této italské ikony připravit, je zcela nová sada Potenza. Ta je zařazena mezi současnou Veloce a Athenu. K Veloce by ji měla přibližovat cena, k vyšší Atheně zase jedenáct pastorků. Může to ale být i jinak. Většina vychytávek, kterými je sada prošpikována byla totiž odkoukána z ještě vyšších pater nabídky. Stačí pohlédnout na kliky se čtyřramenným unašečem a samostatně uchycenými převodníky, nebo využití změny přepákování ke snazší změně převodů u přesmykače. O jedenáctikolečku pak řeč byla, dodejme tedy možnost volby kazety se32 zuby na nejlehčím pastorku (k této konfiguraci Campagnolo nabízí přehazovačku s delším vodítkem), využití technologie Rev 11+ k přesnějšímu řazení a optimalizaci náběhu řetězu na pastorky, nebo udávanou kompatibilitu se stávajícími sadami právě z nejvyšších pater nabídky.

Ani kola neunikla

Komu by tato novinka nestačila, přidáváme bonus v podobě úpravy zapleteného setu Shamal Ultra, který dostane širší ráfky C17 pro možnost vylepšení aerodynamiky a jízdních vlastností při použití obutí o šíři 25 a 28 mm.

Aplikace pro hračičky

K velkým lákadlům Campagnola patří i aplikace My Campy, jejíž finální podoba by měla být v letošním roce připravena. Jedná se o speciální elektronický deník, kde se načítají kilometry a současně se přiřazují k jednotlivým komponentům, které na kole s Campagnolo sadou jezdec má. Statistika následně slouží pro možnost včasného odborného zásahu servisu, nebo nutnosti výměny po ukončení životnosti komponentu. Současně ale pro majitele elektronického řazení EPS umožňuje úpravu funkce řazení, počet a rychlost změny o více pastorků najednou, podle přání. K novinkám v této oblasti patří asistent řazení, vypočítávající ideální převodovou kombinaci v závislosti na výkonu a kadenci, nebo dokonce volba, kterou páčkou bude na kole uživatel řadit. Možnost propojení s internetovými tréninky jako je Strava, Garmin Connect , nebo TrainingPeaks, je samozřejmostí.

To nejlepší nakonec

Dlouho očekávané odtajnění projektu vlastního hydraulického brzdového systému je na světě. Sice ještě Campagnolo nemá finální produkt, jež by mohl bát uveden na trh, ale i to, že první prototypy dostanou značkou sponzorované týmy na test, je velkým příslibem.

Více o těchto novinkách se dočtete na stránkách 53×11 2/2016, kterém vychází 31. března.

(red)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu