Stopa pro život pokračuje v Krkonoších

4.3.2016
<p>Zimní seriál závodů v běhu na lyžích Stopa pro život se poprvé konal v roce 2011. Za krátké období pěti let si jednotlivé akce v Krkonoších, Krušných horách a na Šumavě užilo několik tisíc běžkařů, ale od loňského roku i desítky majitelů zimních horských kol – fatbiků.</p>

6. ročník populární série ČUS Stopa pro život 2016 otevřel lednový Prolog Vysočina Arena v Novém Městě na Moravě, po něm následovali Jilemnická 50 ZP MV ČR (30. – 31. 1.) a ČT Šumavský skimaraton (27. – 28. 2). Nadcházející 2 víkendy se konají další dvě akce této série, Krkonošská 70 Lawi 5. března ve Špindlerově Mlýně a z února přeložený Karlův běh České spořitelny 12. – 13. března na Božím Daru v Krušných horách.

Stejně jako na lednovém Prologu, tak i na obou nadcházejících březnových akcí se uplatní a pobaví mimo běžkařů i všichni majitelé zimních cyklistických speciálů a šťastlivci, kteří chytnou pár kousků uvolněným do půjčoven kol na akcích. Cyklistické závody se pojedou vždy v sobotu na tratích v délce kolem 25 km. Novinka se od loňského roku chytla a na startu můžete počítat s „konkurencí“ více než 50 bikerů.

Závod v Krkonoších startuje v sobotu 5. 3. v 9 hod z areálu Svatý Petr. Kdo není dopředu přihlášený, může tak učinit na místě v pátek mezi 15 a 21 hod. a v sobotu ráno mezi 6 a 7 hod. Závod v Krušných horách má až do 10.3. otevřenou online registraci na www.stopaprozivot.cz a startuje v sobotu 12. 3. ve 12:30 na Božím Daru.

Kromě závodu se účastníci mohou spolehnout i na skvělou organizaci a služby v areálu závodů, jak je zvykem ze seriálu Kolo pro život. Ve Stopě nechybí velkokapacitní vyhřívané stany, široká nabídka teplého jídla a nápojů, vyhřívaná šatna s bezpečnou úschovnou věcí, bohatě zásobené občerstvovačky, dárek od Lawi a mnoho dalšího.

Více informací o závodech a registrace předem www.stopaprozivot.cz

(tz)

foto archiv Stopa pro život

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu