“Tlusťoši” startují do sezóny

17.12.2015
<p>Pro sportovce, kteří mají chuť závodit i v zimě je připraven nový závod FAT BIKE RACE Stolové hory. Náročná jízda po zasněžených horských úbočích je možná jen díky existenci horských kol typu „fat bike” vybavených velmi širokými plášti, které zajišťují dokonalou přilnavost a amortizaci.</p>

Cyklistické závody organizované v horském terénu jsou dnes již všeobecně známé. Náročné trasy, vyžadující odpovídající přípravu i vybavení, jsou však povětšinou spojované s letním obdobím, kdy jsou klimatické podmínky pro cyklistiku nejlepší. Organizátoři Fat Bike Race Stolové hory ale chtějí ukázat, že na kole se dá jezdit výkonostně i v zimě – za mrazu, na sněhu, v horách, a to díky terénním kolům „fat bike”. Takováto kola se osvědčují v náročných zimních podmínkách jakož i při jízdě písčitým terénem.

FAT BIKE RACE Stolové hory (FBR SH) je otevřeným závodem, kterého se může zúčastnit každý – stačí, má-li pořádné horské kolo nebo „fat bike” jakož i pevnou přilbu. Počet účastníků je omezen na 100 osob. 25 km dlouhá trasa vede po běžkařských a cyklistických stezkách vyznačených v Národním parku Stolové hory, např. po Pražském a Kuželovém traktu, či po trasách v bezprostředním sousedství Kančího hřbetu. Závod počítá s následujícími kategoriemi: muži do 30 let, muži (open) a ženy (open).

Více informací na www.fatbikerace.pl

(tz)

Foto archiv pořadatele

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu