Lawi Author Team v roce 2016 profesionalizuje

14.12.2015
<p>Vedení týmu dnes představilo svůj tým pro rok 2016. LAWI – Author Cycling Team na nadcházející sezónu výrazně mění svojí podobu. Tou nejzásadnější změnou je přerod z amatérského na profesionální tým. Tím se samozřejmě mění i jezdecké složení. Do týmu přicházejí nové posily. Těmi nejvýraznějšími jsou David Dvorský (Whirlpool – Author), Tomáš Okrouhlický (CK Fany Gastro Příbram), Michal Malík (Eleven- Mercedes Benz-Mitas) a Dominik Chlupáč (TJ Favorit Brno). Dále tým posílí Jan Svoboda (Yogi Ostrava) a Jiří Petruš (Puskinak.cz). V týmu zůstávají Filip Endler, Václav Nežerka, Tomáš Schühler a paralympik Jiří Bouška, kterého čeká paralympiáda v Riu.</p>

Cíle týmu nejsou malé: „Chceme být silným nováčkem a zahýbat domácími vodami. Na klukách je vidět, že je to pro ně nová výzva a to se projevuje na jejich tréninkovém nasazení. Uspět bychom chtěli především na závodech Českého poháru, domácích etapových závodech a Mistrovství republiky. Určitě také vyrazíme na některé zahraniční závody. Jiří Bouška bude usilovat o medaili na paralympijských hrách v Rio de Janeiro. Zázemí týmu máme na velmi vysoké úrovni a také si hodně slibujeme od angažování Petra Dlaska na pozici sportovního ředitele a Petra Bauera na pozici trenéra.“ uvedlo vedení týmu.

Tým se sešel již na dvou společných soustředěních, které měli za úkol především se navzájem poznat a nastavit si tréninkový program. Zde se pracovalo především s kondičním trenérem a fyzioterapeutkou. Další soustředění čekají tým v lednu. Nejprve se celý tým opět sejde v Golf Resortu Dříteč, kde máme výborné zázemí. Poté se část týmu přesune na týden na Mallorku a poté na čtrnáct dnů na Kanárské ostrovy. Hlavní soustředění čeká tým na Mallorce, kam vyrazíme na přelomu února a března.

U týmu i nadále zůstává amatérská sekce jezdců, kteří budou usilovat o co nejlepší výsledky především na maratonech silniční série 53×11 Cupu a v amatérských ligách.

Tým stejně jako v minulé sezóně bude oblékat oblečení Lawi Sportswear, sedlat silniční stroje Author Charisma, používat výživu Isostar, helmy a brýle od firmy POC, kosmetiku Sportique, zapletená kola Spinollo a to vše bude vozit v autech Peugeot.

Složení týmu:

Manažeři: Radim Kijevský, Daniel Treml Sportovní ředitel: Petr Dlask Jezdci: Jiří Bouška, David Dvorský, Filip Endler, Dominik Chlupáč, Michal Malík, Václav Nežerka, Tomáš Okrouhlický, Jiří Petruš, Jan Svoboda a Tomáš Schuhler. Trenéři: Petr Bauer, Petr Dlask Mechanik: Lukáš Janák Maséři: Bohumila Lomová, Tomáš Schühler st., Michal Šilhán

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu