Finálový večer Kolo pro život udělal tečku za vydařenýmrokem

26.10.2015
<p>Páteční Finálový večer napsal definitivní tečkou za uplynulou úspěšnou sezónou největšího českého seriálu závodů na horských kolech. Již pošestnácté se do Prahy sjeli nejen ti nejlepší z jednotlivých kategorií Prestige Trophy, Junior Trophy, i spřátelené Enduro Serie, vítězové Finálové hry a dalších doplňkových soutěží, ale také zástupci partnerů a dodavatelů letošního ročníku, parta organizátorů z Petr Čech Sport a pořadatelé jednotlivých závodů.</p>

Že večeru nebude nikdo diktovat komorní atmosféru, bylo jasné hned po otevření hlavního vstupu pro hosty v 17:45. Děti se řítily přes parket až k pódiu, aby si prohlédly letošní výzdobu a zabraly nejlepší místa pro sebe i kamarády a v euforii se překřikovaly jeden přes druhého. Dospělí se zdravili s kamarády a tvořili dobře naladěné dvojice i halasné skupinky. Všichni byli rádi, že se zase vidí, tentokrát bez kola, zato ve slavnostním.

Dvouhodinový program vyhlašování vítězů odstartovali moderátor Michal Berka a Pepa Dressler. Zatímco Michal přiznal, že vstup do KPŽ 2015 byl pro něho velký a nečekaný skok do neznáma, stejně jako premiéra za mikrofonem Finálového večera, Pepu jako ostříleného matadora „Jétéčka“ provázelo při vstupu na scénu hlasité dětské skandování: „Pepa, Pepa!“ 

V úvodní části si vzal za organizační tým slovo David Trávníček, který dokázal během jedné minuty dokonale roztleskat všechny přítomné, poděkoval svým spolupracovníkům, partnerům a především všem 25 000 bikerům, kteří na „Kápéžetko“ v letošním roce přijeli. Za Generálního partnera projektu promluvil předseda představenstva a generální ředitel České spořitelny, zároveň skvělý biker, Pavel Kysilka. Stovky rukou v hledišti ocenily potleskem jeho slib pokračovat v partnerství s KPŽ další tři roky. Nechyběli ani zástupci hlavních partnerů seriálu. Milan Medek, ředitel úseku marketingu Kooperativy přiznal, že se každý rok snaží se svými spolupracovníky vymyslet pro cyklisty na závodech něco nového. Letos to byl konkrétně velmi užitečný stan První pomoci pro děti. Vedoucí marketingu Škoda Auto ČR, Michal Pres zdůraznil pozitivní vztah naší největší automobilky k cyklistice už jenom proto, že právě před 120 lety, v roce 1895 začala ŠA s výrobou kol Laurin a Klement. Proto společnost kromě propagace své značky chce bikerům i v budoucím roce poskytnout takové sužby, aby se jim co nejlépe závodilo. Všechny přítomné pozdravil prostřednictvím předtočeného spotu také ambasador projektu KPŽ, brankář Petr Čech. 

Po úvodních slovech partnerů odstartoval maraton vyhlašování jednotlivých kategorií, který pod taktovkou moderátorů odsýpal ve svižném tempu, stejně jako trať nejrychlejšího závodu KPŽ 2015 ve Znojmě. Hodinky Festina v limitované edici KPŽ předal k veliké radosti šestnácti nejpřesnějších tipařů Malé finálové hry Jaroslav Kulhavý, oficiální tvář seriálu Kolo pro život. Nádavkem ještě přidal slib, že se přijede na KPŽ několikrát podívat i v příští sezóně, ale také udělám maximum pro zlatou medaili na OH v Riu. Po ohlušujícím potlesku dodat: „Tak to budu muset,…”. 

Jeden z vrcholů večera nastal kolem 19:00. Na in a si pro šeky od Specialized v hodnotě 30 000 Kč vystoupal pětiletý Matěj Škořepa, vítěz Velké finálové hry v kategorie mládež. Otázkami in a m l byl ze začátku in a zaskočený, ale na dotaz: „Těšíš se na nové kolo?“ odpověděl nesměle: „Jo.“ 

To Zbyněk Sikuta, první ve stejné tipovací soutěže kategorie dospělí, přispěchal na in a raz dva a samý úsměv. Aby ne! Výherce hlavní ceny – ŠKODA Fabia Combi se už několik dnů nemohl dočkat chvíle, kdy mu Pavel Kysilka předá klíčky od nablýskané červené krasavice s mašlí, vyzkouší si pohodlné sedačky, osahá in a a pak si JI odveze domů do Českého Krumlova. K in a m le, který do soutěže každoročně věnuje Česká spořitelna, dostal vítěz od pojišťovny Kooperativa zdarma povinné ručení a pojištění přepravované sportovní výbavy na rok zdarma I upomínkové předměty od ŠKODA AUTO.

Ještě než převzali nové trofeje, obří krabice LEGO a veselé batůžky od Chupa Chups plné sladkostí nejrychlejší malí a mladí bikeři v 10 věkových kategoriích Junior Trophy, převtělili se nejnadanější autoři soutěže „Navrhni si svůj dres“ v modely přehlídky originálních dresů, které opět vyrobila společnost Lawi. Po dětech vyskočili na scénu největší in a a borkyně ze seriálu Enduro Serie, aby je v zápětí vystřídali nejúspěšnější zaměstnanci České spořitelny v rámci seriálu KPŽ 2015 a výherci speciální soutěže Škoda Auto o zájezd na slavnou Tour de France. Do Francie se na slavnou „starou dámu“ pojedou v příštím roce podívat Zdeněk Jílek a Ladislav Smítka. 

Poslední in oficiálního in a m ocenila tradičními trofejemi ve tvaru článku cyklistického řetězu a krásnými cenami vždy trojici nejúspěšnějších bikerů a bikerek soutěže Prestige Trophy Marathon. V absolutním pořadí žen vybojovala zlatou medaili Anna Šmídová, stříbrnou Denisa Stodůlková a bronzovou Jana Pichlíková. Mezi muži si nejprestižnější titul odnesl Pavel Boudný, druhé místo obsadil Matouš Ulman a třetí Jan Strož. Úplný závěr a vyvrcholení patřilo tradičně soutěži týmů Team Prestige Trophy. Letos si pro nejcennější červené trofeje a finanční částku 50 000 Kč dojeli poprvé bikeři v zeleno-černo-bílých dresech z týmu SYMBIO+ Cannondale. Další vyhlašovaná místa obsadily týmy Česká spořitelna – Accolade cycling, Petr Čech Sport MTB, Author Masters a Cyklosport Chropyně. 

Po závěrečném potlesku se všichni s chutí vrhli do druhé, neoficiální části in a m. Občerstvení I tekutin na zapití skvělé sezóny bylo dost, k poslechu a tanci vyzval přítomné DJ a děti se nenechaly dlouho prosit. Rozjely to ve velkém, že musely vypotit 10× víc než na závodech a před půlnocí je na parketu vystřídali dospělí. Velkou legraci si návštěvníci večera užili v mobilním fotoateliéru, kde byly připravené rekvizity a převleky na stejné téma jako celý večer – „Co Čech, to cyklista“. A tak in a památku z akce odnesli fotografie, v převleku s Ferdy, Berušky, Brouka Pytlíka, Manky a Rumcajse, selky s chlebem a solí, šohaje v kroji, Praotcem Čechem, nechyběla helma a rukavice slavného fotbalového brankáře, český hokejový dres nebo vuvuzela v barvách naší vlajky.

Děkujeme za krásné zážitky s Vámi a za poskytnutou podporu v roce 2015. Už teď se nemůžeme dočkat, až se rozjede další ročník Kolo pro život, na kterém již intenzivně pracujeme!

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu