Středeční cyklokrosy šokují velkým zájmem

29.9.2015
<p>Středeční cyklokrosy jsou zpět a navazují na tradici nejlepších let českého cyklokrosu. Není tajemstvím, že především mládež nemá kde závodit, má málo závodních zkušeností, málo závodních dnů v roce. Žádný trénink nesupluje závodní zátěž tak dobře, jako závod sám. A ten první středeční se konal ve středu 23.9. v Klíčanech. A účast byla fantastická.</p>

65 startujících ve středu odpoledne! Kdo by to čekal! Účast Dukly Praha, Remerxu z Trutnova, Ivaru z Mladé Boleslavi, jezdců z akademie Milana Spěšného i startující až z Klatov. Na startu se objevili účastníci mistrovství světa horských kol i cyklokrosu a přítomen byl i novopečený reprezentační trenér Petr Dlask. To by na trati kousek od dálnice, za průmyslovými halami, na závodě s minimálním technickým zázemím (avšak skvělou tratí) čekal opravdu málo kdo. Hlad po tréninkových cyklokrosech a závodech pro děti je zdá se, opravdu velký.

Další středeční klání, které je tentokrát započítáváno do seriálu VCX Cupu se koná 7. října na mistrovské trati ve Slaném. Trať zůstává vyznačená po pondělním závodě světového poháru C1 po následujících deset dnů a 7. 120. se na ní utkají úplní amatéři s trénujícími profesionály, veteráni, děti, mládež i nábor Na téže trati, jako se konal první středeční podnik – v Klíčanech u dálnice, se bude závodit také 14. a 21. října.

Více informací na https://www.facebook.com/…34/timeline/

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu